Actualitzat el 02/03/2018

Rondalla pop

Estrenem “T'ailoviu més que l'hòstia”, d'Els Jóvens

Van presentar-se en societat a la final del X Concurs Sons de la Mediterrània i aviat publicaran el seu primer disc. El grup de l'Alacantí Els Jóvens està llançant aquestes setmanes una sèrie de singles. A Sons de la Mediterrània i Enderrock n'estrenem un: “T'ailoviu més que l'hòstia”. Folk ie-ié? Rondalla pop? És possible...
Els Jóvens, tancats abans d'actuar a la final del Concurs Sons a Manresa. Foto: Carles Rodríguez

Els Jóvens estan publicant aquestes setmanes una sèrie de cinc singles, que coincidiran amb una campanya a Verkami per finançar el seu primer disc, que esperen publicar el proper mes d'abril. Fa pocs dies van presentar el primer senzill de la sèrie, “Anis Tenis”, i aquí estrenem el segon: “T'ailoviu més que l'hòstia”.


 
“El que fem no vol ser mestissatge ni res”, explica Pep Mirambell, cantant i compositor del grup al costat de René Macone. “La cançó 'Anis Tenis' reflecteix molt com som Els Jóvens, entre la música d'arrel i el pop. I 'T'ailoviu més que l'hòstia' diria que és més pop ie-ié... Després n'hi ha d'altres, com la 'Jota de quintes', molt més tradicional.”
 
Els Jóvens són una rondalla pop? “És una manera de definir-nos, potser la que més s'hi apropa... No sé si s'han fet coses semblants. No hem volgut agafar cançons pop i dur-les a un so folk ni a la inversa, sinó que ho integrem tot com ens surt”, comenta Mirambell, que ja havia presentat algunes d'aquestes cançons en solitari, abans que René Macone es decidís també a cantar i es formés el grup. “Si Al Tall va fer la 'riproposta' de la música valenciana fa 40 anys, doncs nosaltres no ho sé, potser mirem de fer una requeteproposta...”, comenta amb aire desenfadat Mirambell.
 
Un dels valors d'aquests nous singles del grup és que aniran cadascun acompanyats del treball d'un il·lustrador. En el cas de “T'ailoviu més que l'hòstia”, la il·lustració és de l'alcoiana Lirios Bou, que ha ideat una 'reproposta naïf' del bes de Gustav Klimt:


 
Quan el grup ja estava en marxa i amb les cançons fetes, s'hi va afegir una cirereta de luxe: les dobles cordes de Tóbal Rentero, un dels músics més prestigiosos i sol·licitats del folk valencià i, per extensió, de la música d'arrel mediterrània. “Per nosaltres és un honor tocar amb ell. Sempre diem que és com el davanter centre de l'equip. Ell vol passar- s'ho bé i no fer de mestre, però és inevitable, li anem preguntant cosetes i aprenem molt”, conclou Pep Mirambell.
 
Després d'actuar a la final del passat Concurs Sons, a la Fira Mediterrània de Manresa, Els Jóvens presentaran el seu primer disc al festival BarnaSants. Serà el 13 d'abril al Centre Cívic Albareda de Barcelona.

Navega per les etiquetes

Els Jóvens

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.