Actualitzat el 14/06/2019

La nova artèria musical de Clàudia Cabero

La cantant impulsa una campanya a Verkami per publicar el seu nou disc, 'Aorta'

La cantant Clàudia Cabero, guanyadora del Concurs Sons de la Mediterrània, ja prepara el seu nou disc. Sortirà l'octubre del 2019, es dirà Aorta i l'acompanyaran entre altres els integrants del seu trio: la guitarrista Sandra Monfort i el baixista Guillem Aguilar. Hi ha en marxa un Verkami per donar-li suport.
Clàudia Cabero Trio, a la final del Concurs Sons 2018. Foto: Carles Rodríguez

Després del melic, l'aorta. L'artèria més llarga del cos humà, encarregada de bombejar sang oxigenada a tot l'organisme, és l'element que donarà títol i fil argumental al nou disc de la cantant Clàudia Cabero. "És una paraula curta i visceral, etimològicament ve del grec i significa 'unir', 'contraure'... de manera que em venia bé, després de l'EP Melic, prendre aquesta idea. Si el Melic era més introvertit, aquesta Aorta serà més de cançons bombejades cap enfora", explica la guanyadora del Concurs Sons.

Aquest esperit extrovertit es plasma també en l'àmplia nòmina de col·laboradors diversos que prenen part en el projecte. A més dels integrants del seu trio, hi toquen Dídac Fernández (bateria i percussions), Pau Romero (guitarres i producció), i la seva mare, Albada Olaya, que participa al piano en la revisió d'"El llimoner", una de les cançons de l'EP que s'ha transformat amb uns nous arranjaments de Marc Timón.

Un altre nom important en el projecte és el de la poeta i pintora Rosa Maria Arrazola. "Jo la coneixia com a poeta, i també personalment a través d'una associació de dones creadores del barri de Gràcia. Havia musicat alguns poemes seus, i un bon dia vaig descobrir que també pintava. Em va agradar molt el que feia, i xerrant va sorgir la idea que col·laborés al disc. Va venir a l'estudi i anava dibuixant mentre gravàvem. De moment n'ha sortit una exposició de làmines inspirades en les nostres cançons, i la seva obra també formarà part del disseny del disc i de les recompenses del Verkami", explica Cabero

Làmines de Rosa Maria Arrazola inspirades per 'Aorta' i la música que conté

Pel que fa al repertori de l'àlbum, hi haurà tres poemes musicats: dos d'Arrazola i un altre extret del poemari Càlcul d'estructures, de Joan Margarit (que és arquitecte com Clàudia Cabero). També hi haurà tres cançons tradicionals: una de portuguesa, una altra de catalana i una altra de basada en diversos fragments espigolats de les diverses tradicions de la península Ibèrica). Aorta es completarà amb cinc cançons pròpies: tres d'inèdites i dues que podien escoltar-se a Melic i a les quals, ara, se'ls ha donat la volta: la citada "El llimoner" i "Lisboa", transportada en aquesta revisió cap als terrenys sud-americans de la zamba.

La propera oportunitat per escoltar algunes d'aquestes cançons serà el diumenge 16 de juny al carismàtic festival FIMPT de Vilanova i la Geltrú (plaça de la Vila, 19 h). Posteriorment, Clàudia Cabero actuarà a La Cambra de l'Ateneu de Sant Cugat (20 de juny, a trio), el Mas Molí de Peralada (11 i 13 de juliol, en solitari), al festival PortalBlau de l'Escala (12 de juliol, 19 h, en solitari) i a Rimaires Guilera de Lavern (27 de juliol, en solitari).

El disc Aorta, que es publicarà la propera tardor, es presentarà a la Fira Mediterrània de Manresa (del 10 al 13 d'octubre) i a Barcelona (8 de novembre, espai per determinar).

Navega per les etiquetes

Concurs SonsClàudia CaberoAorta

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.