Actualitzat el 16/10/2019

La Companyia Minimíssima guanya el Concurs Sons 2019

Va imposar-se en la final celebrada a la Fira Mediterrània de Manresa

Una companyia musical d'un sol integrant i abundants instruments petits, La Companyia Minimíssima, és la proposta guanyadora de la dotzena edició del concurs Sons de la Mediterrània, després de la final celebrada aquest 10 d'octubre a la Taverna Cervesa Guineu de la Fira Mediterrània de Manresa. 
La Companyia Minimíssima, a la final del Concurs Sons Foto: Carles Rodríguez

La Companyia Minimíssima, el projecte del músic de Sant Cugat del Vallès Gerard Díaz, va seduir el jurat del concurs Sons de la Mediterrània per l'originalitat i potencial. Concentrada en una cadira i envoltada de petits instruments, aquesta petita companyia unipersonal va desplegar un repertori sustentat en una curiosa combinació instrumental (el baix continu del shruti peti indi i els colors del violí, l'acordió diatònic i el guitarró), versions atrevides de peces tradicionals ("La presó de Lleida") i versions de referents absoluts de la música mediterrània (els eivissencs Uc i el genovès Fabrizio de André) i tastos de poesia contemporània, crítica i crua.

Els altres tres finalistes van ser tres duos diversos. Alba Casaramona i Joan Berenguer van obrir la vetllada amb un repertori ben vestit de cants de feina, una adaptació d'una cançó de la Guerra Civil nord-americana i la combativa "Gallo rojo, gallo negro", de Chicho Sánchez Ferlosio. Núria Conangla i Àlex Rodríguez, reunits amb el nom Game of Loops, van presentar cançons pròpies amb un format prou original (dos violoncels i programacions), mentre que la cantant Magalí Sare i el guitarrista Sebastià Gris es van presentar amb un tercer element de pes, el guitarrista Santi Careta, per oferir un directe en què les cançons tradicionals i alguna composició pròpia es decantaven cap al jazz i l'experimentació. 

El concurs Sons de la Mediterrània està organitzat per la Fira Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock. El premi inclou la gravació d'un disc i actuacions a alguns dels principals esdeveniments de folk del país: el Tradicionàrius, el FIMPT de Vilanova i la Geltrú, l'Ethno Catalonia de Banyoles, el Música a la Vila del Vendrell, el Circuit Folc i la Fira Mediterrània de Manresa. A més, compta amb el suport del programa Mans de Catalunya Ràdio.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.