Sisa, Love of Lesbian, Manel, Quimi Portet, Maika Makovski, Belda & Sanjosex, Roba Estesa...

Els guanyadors segons la crítica

El llegat testamental d’una vida dedicada a la música del Sisa més galàctic i la conquesta interestel·lar de Love of Lesbian se situen al podi de millor disc i millor artista de l’any, segons els Premis Enderrock 2017 de la crítica. La saviesa pop del disc de Manel, la redescoberta folk tan sorprenent de Belda & Sanjosex, la veterania de la cançó popular de Quimi Portet i la revelació als escenaris de Roba Estesa són els destacats entre dels 50 discos que ha seleccionat enguany la crítica especialitzada representada per 20 periodistes musicals dels Països Catalans. Del 9 al 22 de gener s’obrirà al web la votació popular als Premis Enderrock, i la gala de lliurament serà el 9 de març a l’Auditori de Girona.
Text: Redacció. Fotos:
Els 20 periodistes musicals dels Països Catalans que han participat en la votació dels millors discos de l’any estan vinculats a les publicacions del Grup Enderrock i a mitjans independents: Xavier Aliaga (periodista i escriptor, El Temps), Ferran Amado (Sona 9), Joan Arenyes (Catalunya Exprés – Ràdio 4), Laura Bertran (Ràdio Arrels), Joan Canela (periodista), Pau Cortina (Agència Catalana de Notícies), Josep V. Frenchina (periodista i musicòleg), Gerard de Josep (periodista), Lluís Gendrau (periodista i editor), Jordi Martí (440 Clàssica), Josep Martín (iCat.cat), Núria Maynou (periodista), Xavier Mercadé (Enderrock), Helena M. Alegret (Enderrock), Jordi Novell (Enderrock), Òscar Piera (Revista TresDeu), Andrea Romanos (Enderrock), Elisenda Soriguera (Enderrock), Sandra Tello (Enderrock) i Joaquim Vilarnau (Enderrock).

La llista dels millors àlbums l'encapçalen els guanyadors dels Premis Enderrock 2017 de la crítica, protagonistes d'aquest EDR especial. A continuació anunciem la llista de guardonats:

Millor disc de l'any
Malalts del cel (Satélite K), de Sisa

Millor artista de l'any
Love of Lesbian amb l'àlbum El poeta Halley (Warner)

Millor disc de pop-rock del 2016
Jo competeixo (DiscMedi/Warner), de Manel

Millor disc de folk del 2016
Càntut (BankRobber), de Belda & Sanjosex

Millor disc en llengua no catalana del 2016
Chinook Wind (El Segell del Primavera), de Maika Makovski

Millor disc de cançó d'autor del 2016
Ós bipolar (Música Global), de Quimi Portet

Millor grup revelació
Roba Estesa amb el debut Descalces (Coopula)