Obertes les votacions del Concurs Sons

Fins al 18 de setembre el públic escollirà el guanyador del Premi a la Votació Popular

| 04/09/2015 a les 07:00h

Ja està tot a punt per a la final del VIII Concurs Sons de la Mediterrània. Serà el dijous 15 d'octubre a la Taverna Estrella Damm de la Fira Mediterrània de Manresa, i hi actuaran Les Anxovetes, Àngela Furquet, Roba Estesa i Xaluq. Les quatre formacions finalistes les ha escollit el jurat del certamen, però enguany el públic també hi pot dir la seva al Premi a la Votació Popular. 

Les Anxovetes. Foto: Arxiu Enderrock


Poden optar a la votació popular la vintena de grups que han participat en aquesta edició (excepte els finalistes), i el guanyador podrà actuar el mateix dia de la final a la Fira, dins la programació off de l'Humus Mediterrani, al restaurant Veigé. Les votacions ja estan obertes (podeu escollir el vostre favorit a través d'aquest enllaç) fins al 18 de setembre. 

Una de les novetats del Concurs Sons és que enguany les quatre propostes finalistes realitzaran una estada formativa de producció d'una jornada al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona durant aquest mes. Mentrestant, la resta de seleccionats del certamen que s'han quedat a les portes de la final encara tenen una oportunitat gràcies al Premi a la Votació Popular.

La vintena de propostes que es poden votar presenten una gran diversitat de sons mediterranis, d'arreu dels Països Catalans amb el folk per bandera: l'electro balcànic d'Assabè on Band (Sabadell); el jazz-folk de Bachanalia (Barcelona); combinat amb cobla per la Big Cat de Música Llatina (Barcelona); la cobla-fanfàrria Biflats (la Selva); els valencians Folkifesta; la poesia musicada de La Folie (Barcelona), el pop-folk de Ginkgo Biloba (Barcelona); els gironins Els Groullers (Celrà), la cançó marinera de Neus Mar (Begur); el post-folk Malva de Runa (Barcelona); la cançó-folk de Toni Marbà (Terrassa) i Tomeu Quetgles (Palma); el rumber Carlitos Miñarro (Tàrrega), el pop-folk de Marga Rotger (Mancor de la Vall), Daniel Sáez i Fabricants (Barcelona) i amanit d'havaneres de Glòria Ribera (Barcelona); la fusió de Roigé (Cardedeu) i Saurí (Albinyana), i l'indie-folk de Vianda (Figueres).

Finalistes a la televisió

Els propers dies, a més, es podran veure entrevistes als quatre grups finalistes, a més d'actuacions en directe, al programa Enderrock TV d'El Punt Avui Televisió, a les 22.45 h. Les Roba Estesa estaran el dilluns 7 de setembre; Les Anxovetes, el dimarts 8 de setembre; Àngela Furquet, el dimecres 9 de setembre, i Xaluq, el dijous 10 de setembre.
Arxivat a: Enderrock, fira mediterrània, premi a la votació popular, concurs sons