Folk de festa major

Presentada la programació artística de la Fira de les Festes Majors de Vilafranca del Penedès

| 13/10/2015 a les 12:00h

Ja s'ha presentat tota la programació de la nova Fira de les Festes Majors, que se celebrarà a Vilafranca del Penedès del 29 d'octubre a l'1 de novembre. Entre altres, hi actuaran Meritxell Gené, Artur Blasco amb Yannick Lopes, Guillem Roma, Morena Tradipatxanga, Dani Caracola, Carlitos Miñarro i Germà Negre.

Artur Blasco i el guitarrista actuaran el 29 d'octubre al Teatre de Cal Bolet en el marc del Circuit Folc. Foto: Arxiu Enderrock 

La Fira de Festes Majors s'ha presentat aquest dimarts 13 d'octubre al migdia a La Casa de la Festa de Vilafanca del Penedès, amb la presència de l'alcalde, Pere Regull, i del regidor de Cultura, Raimon Gusi. Aquest nou esdeveniment, que neix en el marc de la Capital de la cultura catalana 2015, vol esdevenir el punt de trobada de les festes patrimonials de Catalunya.

Vilafranca, que té una de les festes majors més sonades del país, la de Sant Fèlix, convocarà representants d'una trentena de festes patrimonials per analitzar, debatre i aprendre les unes de les altres: la Patum de Berga, les Santes de Mataró, els Carnavals de Vilanova i la Geltrú i de Sitges, la Passió i Processó de Verges, les Festes Decennals de Valls, el Sant Narcís de Girona, la Festa Major de Gràcia, Sant Joan de Ciutadella, les Falles de València... i també l'Aste Nagusia o Setmana Gran de Bilbao i el Pilar de Saragossa.

Hi haurà tres àmbits: científic, artístic i firal. Al primer s'organitzaran xerrades, taules rodones i trobades professionals amb l'Escorxador com a centre. El firal tindrà lloc a la Rambla Nostra Senyora, amb parades i tallers d'artesania, cultura popular, etc.

Pel que fa a l'àmbit artístic, hi haurà tres nits musicals amb propostes de diversos estils populars, i també arts escèniques amb espectacles de carrer familiars, castells, etc. posant l'accent en el caràcter transversal de les festes majors.

En l'apartat musical, hi haurà nombroses actuacions a diversos espais de la ciutat al llarg dels quatre dies, de dijous a diumenge: al Teatre Cal Bolet hi actuaran Meritxell Gené, Artur Blasco amb Yannick Lopes –dins de la programació del Circuit Folc–; a l'Auditori s'hi presentarà un espectacle sinestèsic basat en les músiques de la Festa Major de Vilafranca del Penedès, i també la trobada de Germà Negre amb la Cobla Orquestra Selvatana i l'Esbart Dansaire Fontcoberta; a la plaça de Jaume I, Guillem Roma & Camping Band Orchestra i Morena Tradipatxanga, Dani Caracola i el Trio de Ida y Vuelta i Carlitos Miñarro, i a la plaça de Sant Joan, cafè-concert amb el quartet Txaç.
Arxivat a: Enderrock, Fira de Festes Majors, Vilafranca del Penedès