Quimi Portet, protagonista de la revista març

Aquest mes, Enderrock arriba al quiosc juntament amb el primer EP remasteritzat de Maria Arnal i Marcel Bagés

| 01/03/2016 a les 07:00h
Arxivat a: Enderrock
Ós bipolar (Música Global / Quisso Records) serà el novè disc de Quimi Portet i a la revista Enderrock d'aquest mes en podeu conèixer els detalls abans que ningú, en exclusiva, perquè que el disc sortirà l'1 d'abril. La presentació en directe a l'Enderrock Sona serà ben aviat, el 8 de març (aquí podeu demanar invitacions). El març és el mes per excel·lència dels Premis Enderrock i, amb motiu de la gala que se celebrarà el dia 3, publiquem un suplement per conèixer més a fons tots els guardonats. Seguint l'actualitat, entrevistem Love Of Lesbian, Joan Colomo, Judit Neddermann i Sílvia Pérez Cruz, entre d'altres. Amb nou disc sota el braç, el duet folk Maria Arnal i Marcel Bagés regalen amb la revista el seu primer EP.

Imatge de el portada: Noemí Elias

L'osonenc Quimi Portet publica noves cançons quatre anys després de la seva darrera referència, Oh My Love (Música Global, 2012). Home reflexiu i malenconiós, però també explotador de l’humor absurd de la Catalunya més pintoresca, l'1 d'abril publicarà el novè disc, Ós bipolar (Música Global / Quisso Records, 2016), i parla sense embuts i en profunditat de la seva trajectòria a les pàgines centrals de la revista. 

Encapçalant la revista tenim un guitarrista nat, i és per això que presentem 10 herois de la guitarra, d'una nova generació, que han demostrat la riquesa i la personalitat amb les sis cordes: des de Xarim Aresté i Jordi Bastida (Trau, Els Pets) fins a Pau Figueres, passant per Jordi Busquets, Mario Cobo, Lluís Costa, Nico Roig, Lalo López, Borja Penalba i Pau Romero.

Primer EP de regal

El duet de folk Maria Arnal (veu) i Marcel Bagés (guitarra elèctrica) basteixen un discurs combatiu a través de la tradició oral i la cultura lliure. Aquest mes amb Enderrock regalen el seu primer EP remasteritzat, Remescles, acoples i melismes (autoeditat, 2016), tota una declaració d’intencions, que coincideix, a més, amb la segona entrega, Verbena (Compartir Dóna Gustet / Fina Estampa, 2016).

La cançó d'autor, ¿invisible?

De què parlem quan diem cançó d'autor? Fruit de les confusions al voltant del concepte, hem demanat a una dotzena de músics que ens defineixin què és per a ells la cançó d'autor, perquè no sigui mai més invisible. 

L'actualitat musical ens duu les novetats discogràfiques de Love Of Lesbian, Judit NeddermannJoan Colomo, Bonobos i la nova incursió cinematogràfica i sonora de Sílvia Pérez Cruz. Aquest mes comparteixen secció d'opinió Joan Enric Barceló (Els Amics de les Arts) i el periodista i escriptor Jordi Nopca, i la crònica antològica d'Oriol Rodríguez sobre el rock català recorre el País Valencià i les Illes Balears. 

La XVI edició del Sona9 comença a escalfar motors i obre convocatòria fins al 20 d'abril. La plataforma de música emergent més rellevant de Catalunya estrena nova imatge i bases. El 16 de març, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm se celebrarà una festa per donar la benvinguda a la nova edició amb els guanyadors de les edicions anteriors, Trau i Est Oest

Aquest mes la revista també inclou un especial del festival Strenes, com a preludi de la quarta edició, que la capital gironina acollirà del 2 al 24 d'abril. Coincidint amb la gala dels Premis Enderrock 2016, es publica un suplement monogràfic dels guardonats.