Arriba la gala dels Premis Enderrock

La xarxa emet la gala dels Premis Enderrock 2016 - XVIII Premis de la Música Catalana

| 03/03/2016 a les 07:00h

A les nou del vespre se celebrà la divuitena edició dels Premis Enderrock al Teatre Municipal de Girona. Queden poques hores per a la gran nit de la música catalana, i a Enderrock.cat te n'expliquem les coordenades perquè no et perdis cap detall.  

Cartell de David Torrents


Xuriguera i Faixedas, mestres de cerimònies

El duet humorístic presentarà un any més els Premis Enderrock. Seran els encarregats de conduir la cerimònia de lliurament de guardons i marcaran el rumb de la nit per tercer any consecutiu. L'escenari està en bones mans, per a una nit en què també hi haurà sorpreses musicals! Ells donaran pas a les actuacions i als premiadors que entregaran els guardons, que són personalitats i cares conegudes del món de la cultura catalana. Enguany s'encarregaran d'entregar els guardons actors com Anna Bertran, Alba Pujol, Elisabet Casanovas, Biel Duran o Pau Poch; l'escenògraf i clown Guillem Albà; músics com Adrià Salas (La Pegatina), Elena Gadel, Ernest Crusats (la iaia), Joan Dausà o Judit Neddermann; el periodista i escriptor Martí Gironell o l'actriu i cantant Helena Miquel (Élena, ex-Delafé y las Flores Azules).

Cobertura mediàtica

La ràdio serà la gran protagonista de la tarda dels Premis Enderrock a Girona. La Rambla de La Llibertat tindrà un escenari del programa La Tribu de Catalunya Ràdio, que oferirà tres hores de directe (de 16 h a 19 h) amb entrevistes i actuacions relacionades amb els premis de la música catalana. Pels micròfons de Catalunya Ràdio, i sota la batuta de Xavier Rosiñol, hi passaran, entre altres, Animal, Joan Rovira o Blaumut. Per la seva banda, des de l’escenari ubicat a la plaça del Vi, La Xarxa emetrà el programa La Tarda de 16 a 19 hores. Per aquest espai, que es difon a través de 31 emissores locals i compta amb la direcció de Laura Balcells, hi passaran, a més de l’alcalde de Girona, Albert Ballesta, i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, artistes com Gemma Humet, Joan Rovira, Ebri Knight, Toni Solà, Blaumut, Els Pets i Els Catarres, entre d'altres. 

A partir de les 19.30h, l’arribada a la catifa vermella dels artistes i dels convidats serà l’epicentre de la pregala dels Premis Enderrock 2016. L’escenari de la plaça del Vi es convertirà en avantsala dels premis amb les actuacions de Xarim Aresté i Trau, a més d’altres sorpreses. Els concerts seran transmesos per La Xarxa, amb la realització de TV Girona, i passaran per plató alguns dels principals guardonats, com Blaumut, Gemma HumetObeses o Els Pets.

A través d'Enderrock.cat es podrà seguir la gala en streaming, minut a minut, i també als portals dels diaris AraEl Punt/AvuiVilaweb Nació Digital; dels webs Adolescents.catCatorze.catEl Món, Directe.cat, Cugat.cat i del portal de l’Ajuntament de Girona, entre altres mitjans.

Música en directe
Sopa de Cabra obrirà la gala i serà la primera actuació de la nit. Els gironins també pujaran a l'escenari al llarg de la nit per recollir el Premi Enderrock Estrella 2016 a l'esdeveniment musical de l'any, per la commemoració dels 25 anys del llançament de Ben endins (Salseta Discos, 1991), que és l'àlbum més venut de la història del rock català, amb 110.000 còpies expedides. 

També hi actuaran en qualitat de guardonats Aspencat -millor cançó de pop-rock i millor videoclip per a "Música naix de la ràbia" segons el vot popular- i Blaumut i Obeses, els millors artistes segons el vot popular i de la crítica, respectivament. Però també serà una nit de descobertes, i sentirem dues noves bandes: el mestissatge d'Animal i el pop-rock de Pantaleó
Arxivat a: Enderrock, premis enderrock, premis enderrock 2016, girona