La música, millor en família

Presentem cinc festivals d'arreu de Catalunya pensats per gaudir en família

| 22/03/2016 a les 07:00h

La primavera arriba carregada de propostes familiars per gaudir de la música en família. Artistes catalans acostumats als festivals estiuencs hauran de defensar les seves cançons amb un públic molt exigent que no té pèls a la llengua: perquè qui són més sincers de la casa? A Enderrock.cat presentem cinc propostes musicals i familiars: Bornet de Cançons, el dia minimúsica, Minibeat, Festivalot i Minipop.

Joan Miquel Oliver. Foto: Juan Miguel Morales

Bornet de Cançons (primer diumenge de mes durant el 2016, Barcelona)

El primer diumenge de cada mes, a les dotze del migdia, el germà petit del cicle Born de Cançons (Bornet de Cançons) aterra a El Born Centre de Cultura i Memòria. Al cicle ja hi han actuat Macedònia i The Pinker Tones, i a la propera cita els ritmes més contundents seran els protagonistes, de la mà de Heavy per Xics (3 d'abril). Decibels aptes per a les orelles menudes! La programació es completa amb l'aproximació a una gran família d'instruments de vent amb Pepino Pascual (8 de maig) i el cinquè aniversari dels sons jamaicans de The Penguins (5 de juny).

El dia minimúsica (10 d'abril, Barcelona)
El dia minimúsca fa les maletes per a traslladar-se a l'espai exterior del CCCB, concretament al pati de les dones i la plaça Joan Coromines. La quarta edició del dia minimúsica comptarà amb les actuacions de Joan Miquel OliverNúria GrahamLos Fresones Rebeldes, 2princesesbarbudes, Dani Nel·lo, Inspira Los Carradine. El festival també dedicarà un recinte per als infants menors de tres anys perquè puguin desconectar del ritme frenètic per poder dormir una estona o nodrir-se amb lactància materna. 

Minibeat (24 d'abril, Granollers)
Neix un festival per al públic familiar amant de l'escena indie i alternativa catalana. La primera edició del Minibeat se celebrarà a Roca Umbert Fàbrica de les Arts. amb uns caps de cartell de luxe: l'estrena del nou disc de Joan ColomoSistema (BCore Disc, 2016), l'experimentació del duet Za! i el pop-rock enèrgic de Nyandú. A banda dels concerts també hi haurà exposicions, tallers, projeccions i els més petits de la casa podran provar de tocar un instrument!

Festivalot (28 i 29 de maig, Girona)
El festival gironí organitzat pels Amics de les Arts arribarà l'últim cap de setmana de maig. Sanjosex hi actuarà acompanyat pel cor infantil de la ciutat Geriona, i el cantant Xarim Aresté hi presentarà el darrer àlbum, La rosada (BankRobber, 2015). L'illenc Joan Miquel Oliver serà el timoner d'un viatge al seu univers galàctic en solitari, que ha batejat amb el nom de Hits Interestel·lars. En aquesta segona edició també hi desfilaran Bítels per a nadons, The Pinker Tones, Les Anxovetes, Hora de Joglar, Yacine & The Oriental Groove, entre altres. El Festivalot proposa una activitat per a embarassades, per tal de donar a conèixer la importància de la música durant el procés. 

Minipop (del 3 al 5 de juny, Tarragona)
Durant el primer cap de setmana de juny, torna el festival Minipop sota la direcció musical de Lluís Galvaldà. Per primera vegada, el cartell compta amb una artista internacional, l'argentina Luciana Tagliapietra y las Chicas Nieve. El projecte en solitari de Judit Neddermann, el ritme folk d'El Petit de Cal Eril o les contagioses melodies de Cola Jet Set, antic membre de Los Fresones Rebeldes, són alguns dels protagonistes de l'edició d'enguany. A més, Alex Torío i l'escriptora Empar Moliner organitzaran una sessió amb les cançons més emblemàtiques de David Bowie.
Arxivat a: Enderrock, Tarragona, Granollers, Minibeat, Minipop, Festivalot, dia Minimúsica, Bornet de cançons, Girona, Barcelona