Quartet Casals, Premi Nacional de Cultura

Els premis es lliuraran el 8 de juny a Tarragona

| 15/03/2016 a les 12:02h

El Quartet Casals ha rebut el Premi Nacional de Cultura en la categoria de música. El jurat del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), que atorga els guardons, ha valorat "l'excel·lència assolida per la formació en el seu àmbit i la consistent carrera internacional que ha desenvolupat des de fa prop de vint anys".

Quartet Casals. Foto: Molina Visuals

Els integrants del Quartet Casals són Vera Martínez (violí), Abel Tomàs (violí), Jonathan Brown (viola) i Arnau Tomàs (violoncel). El veredicte del jurat els defineix com a "músics d'un talent excepcional que han estat capaços de fusionar-se en una interpretació conjunta de sonoritat excepcional". Els deu Premis Nacionals de Cultura 2016 es lliuraran el proper 8 de juny a Tarragona.

El seu repertori és molt ampli, abraça des del barroc fins a la contemporània. Actualment, el grup és resident de la Musikhochschule de Colònia i imparteix classes a l'Esmuc. Un dels seus darrers treballs és el primer lliurament de la integral de quartets de Franz Schubert, gravada en directe a L'Auditori de Barcelona, i editada per Neu Records en format de Blu-ray + DVD + video digital HD. Aquest va ser precisament l'àlbum del mes destacat en el número 28 de la revista 440Clàssica.

Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Premi Nacional de Cultura, 440clàssica, Quartet Casals