12 artistes seleccionats al Sona9 2016

102 grups i solistes d'arreu dels Països Catalans s'han presentat al 16è Sona9

| 28/04/2016 a les 12:00h

Carlovich, Chet, El Fugitiu, Geografies, Iuh, Lafebre, Lakaste, La Mala Fi, Miaú, Paper de Plàstic, Retirada! i Rupits són els 12 grups i solistes que participaran a la nova fase del concurs.


Després de dos mesos de convocatòria, més d'un centenar de grups i solistes d'arreu dels Països Catalans s'han presentat a la 16a edició del Concurs de Maquetes Sona9, la plataforma més important de la música emergent en català, organitzada per Enderrock, Catalunya Ràdio – iCat.cat i Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de Canet Rock, el suport de la Generalitat de Catalunya, la Fundació SGAE i l'AIE i el patrocini d'Estrella Damm.

Els 12 grups classificats per als concerts preliminars de la 16a edició del Sona9 2016 són:

Carlovich (pop, Santa Maria del Camí, Mallorca)
Chet
(pop-folk, Barcelona)
El Fugitiu
(rumba-reggae, Manresa)
Geografies
(rock, València)
Iuh
(folk-rock, Barcelona)
Lafebre
(rock, Barcelona)
Lakaste
(pop-folk, Figueres)
La Mala Fi
(pop psicodèlic, Barcelona)
Miaú
(rumba-reggae, Vilafranca del Penedès)
Paper de Plàstic
(pop, Barcelona)
Retirada!
(rock, Barcelona)
Rupits 
(soft-rock, Gironella)

Concerts preliminars a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm
Els 12 grups seleccionats pel jurat continuaran endavant en les següents fases del concurs, i hauran de fer una actuació de 20 minuts davant el públic i un jurat especialitzat els dies 2, 3, 10 i 11 de maig, on també es gravarà un videoclip en directe a cada grup participant als concerts preliminars.

Primers concerts preliminars Sona9 2016
Dilluns 2 de maig 
20.00 h > Iuh
20.35 h > La Mala Fi
21.10 h > El Fugitiu
Si vols assistir a aquests concerts pots demanar una invitació doble aquí

Dimarts 3 de maig 
20.00 h > Chet
20.35 h > Geografies
21.10 h > Paper de Plàstic
Si vols assistir a aquests concerts pots demanar una invitació doble aquí

A cadascun d'aquests concerts el vot del públic assistent triarà un grup, que passarà directament a les semifinals, mentre que el jurat escollirà els 5 grups restants. D'aquesta manera sortiran els 9 grups semifinalistes del Sona9 2016, que presentaran les seves cançons al Mercat de Música Viva de Vic, el BAM de Barcelona i l'Acústica de Figueres.

Premi Popular Sona9 – Canet Rock

Per segon any consecutiu el festival Canet Rock coorganitza el Premi per Votació Popular, el guanyador del qual actuarà al festival maresmenc el dia 2 de juliol.

La votació dels 12 candidats al Premi Popular Sona9 – Canet Rock estarà activa del 30 de maig al 6 de juny, de manera que el públic podrà votar el seu grup preferit a través del web del concurs, www.sona9.cat.

Els quatre artistes que hagin obtingut més suport actuaran a la primera final en directe a l’Antiga Fàbrica Damm el dijous 9 de juny, on el públic assistent podrà decidir amb el seu sufragi la banda emergent que actuarà al festival Canet Rock 2016. El premi per votació popular també inclou una actuació promocional al Centre Cultural Blanquerna de Madrid amb totes les despeses pagades.
Arxivat a: Enderrock, antiga fàbrica estrella damm, barcelona, concerts preliminars, sona9 2016, sona9