Arriba l'Acampada Jove

Montblanc acull la 21a edició del festival politicomusical

| 14/07/2016 a les 07:00h

Per vuitè any consecutiu, Montblanc espera l'arribada de milers de joves d'arreu dels Països Catalans que entre el 16 i 18 de juliol s'instal·laran al recinte de l'Acampada Jove per escoltar Buhos, Doctor Prats, Oques Grasses, Animal, Aspencat, La Raíz o els italians Talco.

Doctor Prats. Foto: Alfredo Vaquero / Fredvision

La fera valenciana es desfermarà amb els ja habituals Aspencat i La Raíz, el reggae d'Auxili i el rapers Atupa. Si bé cada vegada més l'Acampada té la mirada posada en la nova escena valenciana, els del Sud compartiran cartell amb bandes consolidades del Principat com ara Strombers, el rock tropical de Buhos i el seu nou disc Lluna plena (Música Global) i la festa tribal dels terrassencs Doctor Prats

Els osonencs Oques Grasses presentaran les noves cançons ballables del disc You poni (Beverly Hills Records, 2016), mentre que els veïns de la comarca Obeses oferiran un recital de rock simfònic i majestàtic. En aquesta edició també hi actuaran El Son de la Chama, Xavi Sarrià i Feliu Ventura, Green Valley, Ebri Knight i Miquel del Roig, entre d'altres.



Les joves veus
El festival politicomusical organitzat per les JERC promou les bandes emergents dels Països Catalans, i enguany s'hi estrenarà la fusió mestissa d'Animal, els valencians VaDeBo amb nou disc sota el braç, Actitud (Maldito Records), i el pop-folk dels vallesans Sense Sal

Més enllà de la música
A banda de música en directe, l'Acampada organitza una programació de xerrades i debats sobre política i temàtica social. Alguns dels ponents són músics, com el cas d'Alguer Miquel (Txarango), que explicarà la seva experiència al camp de refugiats de Lesbos, a Grècia. El cantautor i ara diputat de Junts Pel Sí Lluís Llach encetarà un debat entorn al procés constituent. 

A més, el festival ha anunciat que posarà a la venda uns gots no retornables a un euro, la recaptació dels quals anirà destinada a ajudar a les persones refugiades.
Arxivat a: Enderrock, talco, animal, aspencat, doctor prats, festivals, acampada jove, montblanc, 21a edició, jerc