Say It Loud, música i cultura negra a Barcelona

La novena edició tindrà lloc del 14 al 22 d'octubre

| 12/10/2016 a les 07:00h

El fesitval Say It Loud engega una nova edició en què celebrarà amb música, exposicions, projeccions i xerrades la cultura negra en el marc d'una sèrie d'activitats gratuïtes. Diversos col·lectius oferiran el seu espai per apropar la música catalana i internacional del gènere al públic barceloní. 
Foto: Arxiu Say It Loud

La nova edició del festival de música i cultura negra a Barcelona Say It Loud amplia la programació i la fa arribar a diferents espais de la ciutat. Així, els Cinemes Girona, la Llibreria Pebre Negre, l'Ateneu Popular Nou Barris i el Centre Cultural La Farinera seran les diferents seus d'aquesta edició.

En l'àmbit musical, el cicle acollirà la presentació del nou disc del magnífic MC malagueny Elphomega; el primer concert a Barcelona de l’emergent artista britànica Harleighblu; la banda de modern jazz italiana Mop Mop (acompanyats del jove cantant d'origen nigerià Wayne Snow); el duet de trip-hop-dub madrileny Iseo & Dodosound, i el barceloní Marco Fonktana, líder de Hombres Bala, que actuarà en solitari presentant el seu nou treball.

Molt més que música
El leitmotiv d’aquesta nova edició gira al voltant dels 50 anys de la fundació del Black Panther Party, moviment social en defensa de la comunitat afroamericana, sobre el qual es projectarà el documental The Black Panthers Party, Vanguard of the Revolution als Cinemes Girona, amb un debat posterior amb la presència del músic Fermin Muguruza i dels militants de la PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca) Emma Giner i Berni Sorinas.

En l'àmbit de caràcter comunitari, diferents activitats gratuïtes amplien l'oferta del festival. D'una banda la Block Party, una festa amb múltiples convidats a l’escenari presentada per Nación Funk i el Festival Hop, sota la batuta musical de Lalo López, de la Fundación Tony Manero. I de l'altra, la tradicional 8 Hours Reggae Run a l'esplanada de davant de La Farinera del Clot, una jornada dedicada a la cultura dels sound systems amb un convidat molt especial, el jamaicà Macka B, un dels noms de referència del gènere.

Però això no és tot: la programació inclou la presentació del llibre “Ghetto Brothers”, una jornada de maridatges de jazz amb vi, un espectacle per a tota la família i l’exposició de fotografies que celebra els 20 anys de la revista Enlace Funk.
Arxivat a: Enderrock