Sons de la Mediterrània

Engega el primer Amb So de Cobla per cuidar l'estil i els seus instruments

La primera edició del festival tindrà lloc del 29 de juliol al 6 d'agost

| 29/07/2017 a les 07:00h

Roger Mas i la Cobla Sant Jordi
Roger Mas i la Cobla Sant Jordi
Amb So de Cobla és el nom d'un nou festival concebut per mostrar la diversitat i qualitat del panorama coblístic a Catalunya. La primera edició es farà del 29 de juliol al 6 d'agost a Palamós i hi actuaran entre altres Jordi MolinaRoger Mas amb la Cobla Sant JordiCris Juanico i Biflats.

Fa uns mesos, al festival Tradicionàrius, Ràdio 4 i Sons de la Mediterrània van organitzar dues jornades que, sota el títol de Coblístics desacoblats, va reunir uns quants exponents de músics que, partint de la cobla, han dut els seus instruments a nous camps musicals en diferents èpoques: els tenoristes Jordi Guixé i Jordi Molina, els flabiolaires Jordi León i Xavi Torrent, el trombonista Esteve Molero i el trompetista Florenci Trullàs.

Sembla que aquesta línia musical es continua desenvolupant a través de Amb So de Cobla, un festival d'estiu, inspirat per l'Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós i impulsat per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural i l'Ajuntament de Palamós, que vol mostrar el potencial dels instruments de cobla més enllà de la mateixa formació de cobla convencional i de les audicions de sardanes. La direcció del festival corre a càrrec de Pau Marquès i Adrià Bauzó.

El festival s'obrirà el 29 de juliol, al Parc del Convent dels Agustins, amb Cris Juanico presentant el seu projecte de rock i cobla, en una producció pròpia del festival; el 3 d'agost, al mateix escenari, el cantautor Roger Mas presentarà el seu espectacle amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona (amb alguna novetat inclosa); el 4 d'agost, al passeig de Mar, Los Gazpacho i la Cobla Bisbal Jove presentaran la seva fusió de rumba i cobla, sota la direcció de Xavi Molina, en una nit que continuarà amb la particular proposta balcànica-coblística dels Biflats; el 5 d'agost, la Cobla Bisbal Jove oferirà el seu espectacle infantil Tututs!, mentre que Jordi Molina presentarà el seu exquisit projecte Matèria del temps acompanyat del seu sextet, i el 6 d'agost es tancarà el festival a la plaça de Sant Joan amb la Cobla Baix Empordà.  

Totes aquestes actuacions s'alternaran amb esdeveniments coblístics que s'enquadren en la tradició musical de Palamós: el 30 de juliol s'hi celebrarà el 49è Aplec de la Sardana de Palamós, i el 2 d'agost tindrà lloc el 17è Concert de Sardanes de la Costa Brava - Memorial Ricard Viladesau, amb Els Montgrins i La Principal de la Bisbal.

Una de les peces que sonaran al nou festival serà, de ben segur, el "Fandango del Roser" de Jordi Molina, un exemple magnífic del potencial dels instruments de la cobla:




Biflats a la presentació del festival Amb So de Cobla. F. Jordi Novell

PROGRAMACIÓ AMB SO DE COBLA

Dissabte 29 de juliol

CRIS JUANICO ROCK I COBLA
21.00 h al Parc del Convent dels Agustins

DIumenge 30 de juliol

49è APLEC DE LA SARDANAA
MB LES COBLES: JOVENÍVOLA DE SABADELL,REUS JOVE, TRES VENTS, BAIX EMPORDÀ

17.30 h a l’Arbreda Municipal

Dimecres 2 d'agost

17è CONCERT DE LA COSTA BRAVA / MEMORIAL RICARD VILADESAU
AMB LA PRINCIPAL DE LA BISBAL I ELS MONTGRINS

22.00 h a l’Arbreda Municipal

Dijous 3 d'agost
ROGER MAS I COBLA SANT JORDI-CIUTAT DE BARCELONA
21.00 h al Parc del Convent dels Agustins

Divendres 4 d'agost

LOS GAZPACHO & COBLA BISBAL JOVE
21.00 h al Passeig del Mar

BIFLATS
23.00 h al Passeig del Mar

Dissabte 5 d'agost

COBLA BISBAL JOVE
19.00 h al Passeig del Mar

JORDI MOLINA
21.00 h al Parc del Convent dels Agustins

Diumenge 6 d'agost

CURS AMB SO DE COBLA
De 10.00 h a 14.00 h a l’Aula d’Aprenentatge

BALLADA AUDICIÓ DELS ALUMNES DEL CURS AMB SO DE COBLA
18.00 h al Passeig del Mar

COBLA BAIX EMPORDÀ
20.00 h a la Plaça de Sant Joan
 
Arxivat a: Enderrock, Amb So de Cobla, Roger Mas, festivals, Sons de la Mediterrània

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.