Revista

Doctor Prats, portada de la revista Enderrock de juny

L'Enderrock 277 també inclou entrevistes a Obeses, Brams, Dorian i Maria Rodés

La revista d'aquest mes regala el disc 'Groc', signat per Xarim Aresté, compost per quatre cançons tenyides de compromís polític i social

| 04/06/2018 a les 13:00h

Portada revista Enderrock 277
Portada revista Enderrock 277 | Michal Novak
Aquest mes la revista Enderrock dedica la portada i una entrevista en profunditat a Doctor Prats aprofitant la presentació del seu nou disc, Venim de lluny (Música Global, 2018). Els vallesans porten una llarga carrera de fons: els set músics lideren una proposta compartida que triomfa allà on va. No són gens aliens al context polític, i per primer cop es  comprometen sense abandonar el caràcter festiu.

Dins les pàgines del número 277 també hi trobem entrevistes a Obeses per parlar del seu retorn amb el disc Fills de les estrelles (Música Global, 2018), Brams, Xarim Aresté, Dorian i Maria Rodés. D’altra banda, el disc que es regala amb l’Enderrock de juny és Groc (Bankrobber, 2018), i el signa Xarim Aresté. Es tracta d’un EP compost per quatre cançons greus i urgents tenyides del color del compromís polític i social, i el presenta juntament amb Enderrock i en col·laboració amb Òmnium Cultural. El bandautor de Flix ha tingut la necessitat d’escriure cançons actuals a partir de les convulses emocions dels darrers mesos.

La revista també presenta un dels elements més representatius dels Beatles, el submarí groc, una popular cançó que es va convertir en pel·lícula d’animació estrella de Nadal l’any 1968. Coincidint amb el cinquantè aniversari, Yellow Submarine tornarà als cinemes a parir del 8 de juliol, restaurada digitalment. Per celebrar l’aniversari, el festival Beatles Weekend de l’Estartit li dedicarà una edició especial, de l’11 al 15 de juliol, alhora que el bateria protagonista Ringo Starr debutarà al nostre país en solitari el 26 de juny al Palau Sant Jordi. Aprofitant l’ocasió, l’edició 277 de la revista fa una immersió en una història envoltada de psicodèlia.

El Sona9 2018 també apareix a la revista, que presenta els concerts preliminars a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, on els grups Va!, Ushanka i Plou –als quals caldrà afegir els representants de les Illes Balears i el País Valencià– es van classificar per a les semifinals del concurs.

També hi trobem la secció ‘Tal dia farà un any’, on se celebren els cinc anys del Concert per la Llibertat al camp del Barça, en què es va homenatjar Lluís Llach i es va reclamar un referèndum d’autodeterminació; es recorda l’homenatge que Sangtraït i Llach van retre a Freddie Mercury de Queen fa 25 anys, i es parla dels 50 anys del debut de Joan Manuel Serrat en el rodatge del film Paraules d’amor.

A la secció ‘Herois particulars’ Ramon Rodríguez, exlíder de Madee, una de les millors bandes  d’emocore, i reinventat com a bandautor de referència a The New Raemon, revela els grups i músics imprescindibles de la seva discoteca particular.

Portada de l'Enderrock 277 amb Doctor Prats. Foto: Michal Novak

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Doctor Prats, Obeses, revista, Enderrock 277, Xarim Arasté, Enderrock

COMENTARIS

data revista del juliol

Anònim, 20/06/2018 a les 11:29

quin dia surt la revista de juliol?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.