Lluís Coloma & Mike Sanchez inauguren el XXVIII Festival Internacional de Blues de Cerdanyola

La primera jornada del festival s'obre amb un duet de pianos boogie

La banda barcelonina de funk-soul The Slingshots completa la proposta gratuïta del primer dia

El blues ciutadà de Cerdanyola arriba als 30 anys

| 29/09/2018 a les 12:39h

Lluís Coloma & Mike Sanchez al XXVIII Festival Internacional de Blues de Cerdanyola
Lluís Coloma & Mike Sanchez al XXVIII Festival Internacional de Blues de Cerdanyola | Txus Garcia
El duet pianístic format pel barceloní Lluís Coloma i el londinenc Mike Sanchez va obrir la 28a edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola, que enguany acompleix trenta anys de la primera edició, el 1988. El modernista Museu d'Art de Cerdanyola del Vallès va ser l'escenari escollit per al concert inaugural, i va quedar petit davant el nombrós públic que no es va voler perdre les habilitats musicals dels dos pianistes.

El concert va ser un homenatge en tota regla als clàssics del boogie-woogie i del rhythm'n'blues, amb constants picades d'ullet al repertori del pianista de Louisiana Fats Domino ("Blueberry Hill", "Let The Four Winds Blow" o "Jambalaya") i clàssics com el "Rocket 88" de Jackie Brenston, "C'est la vie" de Chuck Berry, "Boom Boom" de John Lee Hooker, "Shake Your Hips" de Slim Harpo –popularitzat pels Rolling Stones– o "Walking By Myself" de Jimmie Rodgers, que l'irlandès Gary Moore va redescobrir al seu viatge de no retorn al món del blues.

L'actuació dels dos músics desprenia l'aroma d'una jam en perfecta compenetració entre la veu i la rítmica mà esquerra de Sanchez i la precisió solística de Coloma, sens dubte el més sòlid representant del gènere al país. Mike Sanchez, d'altra banda, gaudeix d'una sòlida trajectòria durant la qual, per exemple, va poder formar part durant quatre anys de la banda del baixista dels Rolling StonesBill Wyman’s Rhythm Kings.
 

The Slingshots al XXVIII Festival Internacional de Blues de Cerdanyola. Foto: Txus Garcia


La nit va seguir a la plaça de l'Ajuntament amb l'actuació dels barcelonins The Slingshots, una formació que presentava el seu segon treball discogràfic, Spread the Mud! (autoeditat, 2017), un directe contundent amb components funk, soul i rock, que els situa com un dels grups més representatius de la música negra a casa nostra.

El Festival Internacional de Blues de Cerdanyola continuarà fins al proper diumenge 7 d'octubre i acollirà les actuacions, entre altres, d'artistes com Carla Sunday i The Lucky Dices Band (dissabte 29 de setembre); Sol Lagarto, Susan Santos i The Soul Jackets (divendres 5 d'octubre); Howlin' Dogs, Mike Vernon & The Mighty Combo, Watermelon Slim i Shirley Davis & The Silverbacks (dissabte 6 d'octubre), i Miau Trio, Johnny Big Stone & The Blues Workers amb Sweet Maria i Wax & Boogie feat. Drew Davis (diumenge 7 d'octubre). Els amants de les músiques negres tenen una cita obligada a Cerdanyola del Vallès.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, the slingshots, boogie, piano, mike sánchez, lluís coloma, Cerdanyola, festival de blues

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.