Miquel Gil es passa al 'crowdfunding'

Per editar el seu pròxim disc, 'Per marcianes'

| 21/06/2011 a les 15:00h

Els grups dels Països Catalans comencen a confiar en l'estratègia del micromecenatge per finançar les seves produccions. A Faèrica o Relk s'hi han afegit ara dos artistes del País Valencià: els alcoians Arthur Caravan i el cantaor de Catarroja Miquel Gil. L'aposta de Gil és fins ara la més rellevant realitzada per un músic del país a través de la plataforma de crowdfunding Verkami: ha d'aconseguir 11.000 euros en quaranta dies.



Miquel Gil és un músic amb una dilatada trajectòria. En els últims trenta anys, ha posat el seu talent al servei de formacions com Al Tall o Terminal Sur, i en els últims temps s'ha prodigat en solitari amb discos que han merescut el reconeixement de crítica i públic, com Eixos (Temps Record, 2006) o Katà (Galileo, 2004). Ara, Gil està immers en l'elaboració d'un nou treball, Per marcianes, un disc que autoeditarà amb la seva oficina de management i on musicarà textos propis i poemes d'autors com Anna Montero, Enric Monforte, Enric Casasses, Tono Fornes, Pep Albinyana o Vicent Andrés Estellés.
Per aconseguir els seus objectius, Miquel Gil s'ha fixat una fita important: aconseguir 11.000 euros a través de la web de crowdfunding Verkami. És la xifra més important que ha sol·licitat mai un músic català en aquesta xarxa. El músic explica perquè s'ha decidit a provar el micromecenatge: "Em pareix una idea genial. Comptar amb vosaltres, els mecenes, el públic, a més de ser un luxe, em permetrà millorar la qualitat final del projecte. Amb les vostres aportacions podré invertir en tecnologia i mitjans que ara mateix no estan al meu abast". A la seva pàgina de Verkami, Gil explica amb detall quin ús donarà als fons que aconsegueixi. Cal dir que el músic valencià té quaranta dies per recaptar les aportacions dels seus seguidors, que només es faran efectives en cas d'arribar a la xifra sol·licitada.

Arthur Caravan ja són mileuristes
Uns altres que han optat per l'estratègia del crowdfunding són els alcoians Arthur Caravan. Miren de recaptar 4.000 euros per editar el seu segon treball. I en cinc dies han esdevingut mileuristes: ja han recaptat més de 1.400 euros. El grup ha triat també la xarxa Verkami per impulsar el seu projecte.



Arxivat a: Sons de la mediterrània