La veu i la paraula segons Clara Peya

L’artista presenta avui el seu segon disc, '+Declaracions', a la sala Luz de Gas

| 30/06/2011 a les 06:59h

A mig camí entre el pop, el jazz i la cançó, la pianista Clara Peya presenta avui a la sala barcelonina Luz de Gas el seu segon treball en solitari, +Declaracions, format per 11 talls que corresponen a 11 poemes de l’escriptor Amadeu Bergés, i que interpreten 11 veus femenines.


Entre altres, al segon lliurament d’aquesta músic que es va formar en el món de la música clàssica hi podem trobar les jazzwomans Laia Cagigal, Ana Rossi, Clara Luna, Gemma Abrié i Celeste Alias, la fadista Névoa, les poperes Bikimel i Virginia Martínez —de La Porta dels Somnis— i la tot-terreny Nina. A l’escenari del local del carrer Muntaner, Peya tindrà, a més, la col·laboració especial de les vocalistes Elena Gadel i Mariona Castillo.
Coneguda per pertànyer grup de pop-folk Xazzar —amb el qual va guanyar del concurs Sona 9 del 2006—, Clara Peya va completar el 2007 la carrera de piano clàssic a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Lluny, però, d’iniciar una carrera com a concertista, va continuar treballant amb els Xazzar i va impulsar bandes com la jazzera Proyecto Cumaco. El 2010 va presentar el seu primer treball en solitari, Declaracions (DiscMedi), amb el qual va rubricar la seva aposta per bastir un so expressiu, farcit d’elements de diferents gèneres i detalls d’excel·lència propis d’una artista inclassificable.
Música i poesia es troben al nou CD de Clara Peya, enregistrat als prestigiosos estudis Nómada 57 de Barcelona; un treball que aprofundeix en la fórmula encetada amb el seu anterior disc, i que els aficionats podran degustar avui, a 2/4 de 10 del vespre, a la sala Luz de Gas (entrada: 12 €).



Arxivat a: Enderrock