Wantun s'identifica a 'Anònim X'

El grup busca en el nou àlbum un so experimental entre l'indie i l'electrònica

| 16/02/2012 a les 15:00h
Arxivat a: Enderrock
Wantun ja fa setmanes que són a l'estudi preparant el seu segon disc. L'àlbum està a punt de sortir a la llum i s'anomenarà Anònim X (Picap, 2012). Després de parlar amb ells ens han donat algunes claus de cap on anirà la seva nova obra.


Després d'haver publicat el seu primer disc, Animalia (Picap, 2010), Wantun treu a la llum un segon treball discogràfic.
El grup ha concebut les onze peces del disc amb una major maduresa i una experimentació més radical dels elements electrònics: "Les cançons del disc provenen d'un període de temps més curt i d'un procés reflexiu més acurat tant en el pla líric com musical", expliquen.
Les noves cançons que inclou el disc s'han seleccionat de la vintena de temes de l'espectacle Wancub. La fi de la inspiració, que ha girat per les sales d'arreu durant el 2011: "L’any passat vam presentar un espectacle multidisciplinar de teatre, projeccions i música del grup anomenat Wancub. La fi de la inspiració pel qual vam haver de crear força cançons".
Wantun han fet la selecció de les cançons del nou disc buscant la coherència: "Creiem que els temes escollits mantenen l'equilibri correcte entre el regust que deixava l'espectacle original i els nous camins d'exploració sònica empresos per la banda".
Així doncs, defineixen el nou treball com un viatge pel so, un recorregut a través d'una contemplació determinada de la realitat. Ho fan a partir d'una metàfora plena de poesia: "El disc t’intenta portar a la primera cançó en un ascensor fins a una certa altura des d’on, aïllat de qualsevol element habitual, puguis observar les misèries i els encerts de la vida humana".
Per fer-ho han barrejat tonalitats menors, melodies que no es repeteixen, alhora que altres de més accessibles per plasmar l'amor, el desamor i les emocions. Wantun han construït l'univers del seu nou disc amb els quatre elements fonamentals: aigua, terra, aire i foc. Per ells, hi ha tants elements en l'amor com persones i sentiments. A Anònim X Wantun aposten per la malenconia i celebren la introspecció.
La directora audiovisual Lyona està produint el videoclip del nou single ''Barney'', que ja es pot descarregar des del web del grup. Lyona ha treballat sobre el món sonor de la cançó en completa sintonia amb els components de la banda: "La seva personalitat, creativitat i expressivitat visual encaixa perfectament amb la imatge i l’estètica que el grup vol projectar en els clips".
Tot i que diuen que l'escena musical catalana actual és molt pròxima als grups d'estil folk, ells segueixen creient que hi ha espai per al seu projecte i reivindiquen els seus referents: The Beatles, Radiohead o Wilco, entre altres.
Amb Anònim X (Picap, 2012), Wantun vol obrir nous camins a la recerca d'un so propi que els identifiqui.