Amelie guanya el Disc Català de l'Any

'Somniant desperts' s'endu el guardó de Ràdio 4

| 20/03/2012 a les 06:59h

Els joves Amelie (grup revelació per votació popular als Premis Enderrock 2012) tornen a estar d'enhorabona: amb més del 30% dels vots a la fase final de la votació popular, han resultat guanyadros d'una nova edició del premi Disc Català de l'Any, per davant de grups com Els Catarres, Manel, Obrint
Pas
o Antònia Font.


El programa Catalunya Exprés de Ràdio 4, presentat per Joan Arenyes, ha anunciat un any més el guanyador del premi Disc Català de l'Any, el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català. Va néixer l'any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa Cançons al vent, i al seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, La Trinca, Marina Rosell, Sau, Antònia Font, Gossos i Els Amics de les Arts. L'última edició la va guanyar el grup Ix! amb el seu disc L'ingenu és lliure (Gat Records, 2010).
Enguany el premi ha recaigut en els joves Amelie, una banda de pop-rock nascuda a l'estiu del 2009, que ha debutat amb el disc Somniant desperts (Música Global). L'entrega del guardó es farà en directe a Ràdio 4, i a la festa –que encara no té data– hi haurà l'actuació en directe d'Amelie i d'un grup convidat –per confirmar–.


Arxivat a: Enderrock