Avui arriba el nou disc de Quart Primera

'Pel·lícules' trenca amb l'estil pop-folk del primer treball

| 23/10/2012 a les 07:00h
Arxivat a: Enderrock
Avui ja es pot adquirir a les botigues el nou disc del grup de Pere Jou. Des del 9 d'octubre es poden escoltar tres de les cançons de Pel·lícules (K Indústria, 2012), que han deixat ben sorpresos tots els fans de Quart Primera. Amb el nou àlbum, Pere Jou culmina un procés de transició cap a nous camins de la música: l'electrònica i les lletres menys explícites són nous elements del so del grup.


Pel·lícules (k indústria, 2012) passa pàgina en la trajectòria de Quart Primera. Un nou so que trenca amb el pop-folk català del moment i explora noves apostes per camins com el de l'electrònica distancia el grup del panorama català actual: hi trobem influències del pop electrònic de Bon Iver, M83, Lana de Rey o Miike Snow. "No es tracta d'esnobisme, sinó de trobar una nova forma per dir coses", diu Pere Jou, que afirma que un llenguatge musical parlat per tothom comença a perdre sentit i cal buscar noves vies.
El nou treball gira entorn del tema etern: l'amor i les relacions íntimes. Després d'una experiència romàntica traumàtica, el líder del grup ha volgut fer un canvi d'imatge i d'objectius i ha encarat aquesta nova etapa amb el teclat i el mateix productor d'El món en un cafè (K Indústria, 2012).

Per què Pel·lícules?
"El cinema és l'art que encaixa en el nostre món", explica el cantant. Els "referents audiovisuals" de la nostra època són els que, segons ell, configuren la nostra visió del món. Pere Jou troba en el cinema una font d'inspiració i ha desenvolupat un especial interès per les pel·lícules que "trenquen tòpics". Al seu nou disc hi trobem elements cinematrogràfics, que fan un treball "amb una vocació gairebé de cinema documental". Enderrock prepara una entrevista completa a Pere Jou que es podrà llegir al proper número de la revista, al novembre.

Cala Vento
Cala Vento | Anna Izquierdo
El Petit de Cal Eril, Cala Vento i Pau Vallvé són alguns dels grups catalans del cartell | José González, Fat White Family i Temples també actuaran a Vilanova i la Geltrú entre el 4 i el 6 de juliol
Heura Gaya
Heura Gaya | Anna Sarlé
"La teva pell" és el primer avançament de 'Gaya' (Microscopi, 2019), disc que es presentarà el 8 de març al CAT
Beersweet
Beersweet | Arxiu de Beersweet
Estrenem el nou videoclip dels mallorquins
Beersweet
Beersweet | Arxiu de Beersweet
Estrenem el nou videoclip dels mallorquins
Fotograma del videoclip de WOM's Collective
Fotograma del videoclip de WOM's Collective
Estrenem el videoclip de "Circus", la setena cançó del disc de debut de la formació femenina