Avui arriba el nou disc de Quart Primera

'Pel·lícules' trenca amb l'estil pop-folk del primer treball

| 23/10/2012 a les 07:00h
Arxivat a: Enderrock
Avui ja es pot adquirir a les botigues el nou disc del grup de Pere Jou. Des del 9 d'octubre es poden escoltar tres de les cançons de Pel·lícules (K Indústria, 2012), que han deixat ben sorpresos tots els fans de Quart Primera. Amb el nou àlbum, Pere Jou culmina un procés de transició cap a nous camins de la música: l'electrònica i les lletres menys explícites són nous elements del so del grup.


Pel·lícules (k indústria, 2012) passa pàgina en la trajectòria de Quart Primera. Un nou so que trenca amb el pop-folk català del moment i explora noves apostes per camins com el de l'electrònica distancia el grup del panorama català actual: hi trobem influències del pop electrònic de Bon Iver, M83, Lana de Rey o Miike Snow. "No es tracta d'esnobisme, sinó de trobar una nova forma per dir coses", diu Pere Jou, que afirma que un llenguatge musical parlat per tothom comença a perdre sentit i cal buscar noves vies.
El nou treball gira entorn del tema etern: l'amor i les relacions íntimes. Després d'una experiència romàntica traumàtica, el líder del grup ha volgut fer un canvi d'imatge i d'objectius i ha encarat aquesta nova etapa amb el teclat i el mateix productor d'El món en un cafè (K Indústria, 2012).

Per què Pel·lícules?
"El cinema és l'art que encaixa en el nostre món", explica el cantant. Els "referents audiovisuals" de la nostra època són els que, segons ell, configuren la nostra visió del món. Pere Jou troba en el cinema una font d'inspiració i ha desenvolupat un especial interès per les pel·lícules que "trenquen tòpics". Al seu nou disc hi trobem elements cinematrogràfics, que fan un treball "amb una vocació gairebé de cinema documental". Enderrock prepara una entrevista completa a Pere Jou que es podrà llegir al proper número de la revista, al novembre.

Cesk Freixas
Cesk Freixas | Juan Miguel Morales
El festival de cançó d'autor per excel·lència programa un centenar d'artistes i concerts especials
Rosalía
Rosalía | Xavier Mercadé
Els Catarres, Joan Dausà, Els Pets i Sopa de Cabra són alguns dels noms catalans que també s'han anunciat avui
Fundación Tony Manero
Fundación Tony Manero | Andreu Adrover
Estrenem en avançament la nova versió de la cançó 'Antes de que te olvides de mi' | El tema forma part de 'Lugares propios', un disc nadalenc en què el grup revisiona les cançons del seu darrer àlbum
Bemba Saoco
Bemba Saoco | Arxiu del grup
La banda presenta el videoclip de "Brindem", que recull les experiències viscudes en els primers mesos de tajectòria
Narcís Perich
Narcís Perich | Juan Miguel Morales
Estrenem el videoclip del single del darrer àlbum del cantautor, 'Puigdemont'