"Sentíem que el grup s'havia d'aturar"

Entrevista a Xavi Sarrià, cantant d'Obrint Pas

| 21/03/2013 a les 11:45h

Obrint Pas han anunciat avui una aturada indefinida. El 2013 faran una gira més curta –una vintena de concerts– arreu dels Països Catalans, l'Estat espanyol, Alemanya i potser l'Amèrica Llatina. Xavi Sarrià, cantant de la formació valenciana, explica en aquesta entrevista els detalls de l'aturada del grup més internacional de la música en català.


ENDERROCK:
Quin és el motiu de l'aturada d'Obrint Pas?
XAVI SARRIÀ: Han passat vint anys des que vam començar. Tot aquest temps hem viscut molt intensament. No hem fet mai cap aturada. L’únic any sabàtic que ens vam prendre a la pràctica no va ser tal, perquè vam seguir fent concerts internacionals. Després de tant de temps d’anar fent discos i gires ininterromupdament creiem que ha arribat el moment de tancar una etapa. Sempre hem fet el que ens sortia del cor, i ara sentim que el grup s’ha d’aturar. Per això fem aquesta pausa indefinida. No volem dir que ens aturem un any i després ja veurem, perquè no és això. És una aturada indefinida.

EDR: Fer més discos amb Obrint Pas no tindria sentit?
X.S: Amb el nostre darrer disc, Coratge (Propaganda pel Fet!, 2011), vam fer un gran esforç creatiu per plasmar en unes cançons tot el que érem. Va ser un pas endavant sense perdre les arrels i al mateix temps era un disc retrospectiu. Ja el vam fer amb la voluntat de donar-ho tot i així ho vam dir en el seu moment. No vam explicitar que fos un disc de comiat, perquè no ho era, però sí que vam plasmar en aquelles cançons tot el que volíem dir. Sentim que allò encara està vigent. No ens veiem fent un altre disc, no en tenim la necessitat a nivell creatiu. I no volem seguir tocant perquè sí. Volem seguir tocant si tenim un nou disc, noves cançons i coses noves per explicar. 

EDR: En els darrers temps heu estat fent concerts acústics... Aquest format assenyala el camí dels futurs projectes del grup?
X.S:
Ens fa molta il·lusió haver donat forma a l’espectacle en format acústic. És una idea que va néixer de fer concerts al bar Terra de València, amb una guitarra i un caixó davant dels col·legues, i estem molt contents que hagi crescut com ho ha fet, perquè ens ha permès viure un recorregut musical paral·lel al rock. No descartem, per exemple, enregistrar el directe acústic i que acabi sent un nou disc. De fet, els dos concerts previstos per al 2014, que d’alguna manera seran els concerts de comiat, seran en format acústic. Hi haurà més músics dels habituals i també convidats, i farem un repàs de tota la nostra trajectòria. En principi en farem un a Barcelona i un altre a València. No tanquem la porta a fer algun concert més el 2014, però en principi el que hi ha tancat és això.

EDR: Aquest any, però, també fareu gira, tot i que més curta. Per quin motiu?
X.S:
Seran només una vintena de concerts perquè els diferents membres del grup ja tenim dinàmiques pròpies i estem fent mil coses diferents. Farem la gira pels Països Catalans: tenim algunes dates tancades com les Barraques de Reus, les Festes de Maig a Lleida... També farem concerts a Euskadi i a l’Estat espanyol. Al mateix temps, hi haurà una gira per Alemanya i no descartem fer algun concert a l'Amèrica Llatina. Seran concerts puntuals repartits al llarg de l’any perquè així ho vam acordar tots els membres del grup. La gira completa s’anunciarà d’aquí a uns dies.




Arxivat a: Enderrock