Actualitzat el 30/03/2011

Bases del Sona 9 2011

Vols sortir a la portada de l'Enderrock? Vols sonar a iCat fm? Vols veure el teu clip per TV3?

El Concurs de Maquetes Sona 9 s’obre a tots els grups i solistes de qualsevol estil musical que cantin en català i siguin nous valors de l'escena. Es valorarà especialment els artistes novells que encara no tenen una trajectòria o vinculació professional amb la música; això és el que es pretén amb les bases i és aquest l'esperit del Sona 9.


PRESENTACIÓ DE MAQUETES
• Tots els artistes que hi vulguin participar s'hauran de registrar a la web del concurs, <www.sona9.cat>, i introduir tota la informació que es demana per poder activar la seva inscripció.
• Per poder ser acceptats els participants hauran de penjar un mínim de tres cançons originals i en català en el seu perfil de la web.
• A la fitxa hi haurà de constar el perfil de l'artista, una foto recent i un vídeo (opcional).
• No hi poden participar grups o solistes que tinguin contractes vigents.
• Com a criteri de selecció es tindrà en compte sobretot l'originalitat i la qualitat de les propostes musicals, així com el fet que siguin propostes noves i d'artistes novells.
 
TANCAMENT
La data límit per presentar les maquetes al Sona 9 és el 31 de maig del 2011.
 
JURAT
El jurat de la preselecció del Sona 9 està format per dos membres de la revista Enderrock, dos d’iCat fm i dos de Televisió de Catalunya.
 
FASES DEL CONCURS
1a fase > De l'1 d'abril al 31 de maig
Recepció de les maquetes fins al 31 de maig del 2011. De totes les propostes rebudes se n'escollirà 18, que passaran a la segona fase.
 
2a fase > Del 4 al 20 de juliol
El jurat seleccionará 5 dels 9 grups semifinalistes per tal de garantir una major equanimitat en la tria. El 4 restants es seleccionaran mitjançant la votació del públic a través de la web Sona9.cat.  Si els vots del jurat coincideixen amb els del públic, els següents grups més votats pel públic seran els que també es classificaran.
 
3a fase > Agost-setembre
Les 9 formacions més votades hauran de preparar les següents proves:
1) Versionar i/o adaptar al català una cançó enregistrada per un altre artista.
2) Musicar el poema d'un autor novell proposat pel Sona 9.
Les proves s'avaluaran en cadascuna de les eliminatòries, on es tocaran en directe juntament amb el repertori propi del grup, en una actuació de trenta minuts de durada als festivals Acústica de Figueres, Mercat de Música Viva de Vic i Barcelona Acció Musical (BAM).
De les 9 propostes inicials, el jurat del Sona 9 n'escollirà 6, que passaran a la quarta fase.
 
4a fase > Del 9 al 30 d’octubre
Els 6 artistes elegits que hagin superat totes les fases anteriors i hagin accedit a aquesta faran dues proves durant el mes d'octubre:
1) Una actuació en format acústic als estudis d'iCat fm que s'emetrà en el programa setmanal Sona 9 (en directe dilluns a les 24 h o per internet a www.icatfm.cat).
2) Enregistrament d'una cançó original en uns estudis professionals.
Aquestes proves tindran l'assessorament d’un músic i productor professional, a més d’un productor de directe.
 
Els concerts acústics, així com les gravacions a l'estudi dels grups que han accedit a aquesta fase, estaran penjats a la pàgina web perquè puguin ser vistos i perquè el públic i el jurat puguin votar. Les votacions es realitzaran del 31 d’octubre al 6 de novembre.
 
El sistema de votació per a les proves de la quarta fase serà el següent:
El jurat del Sona 9 escollirà 3 grups, i el públic, mitjançant la web del concurs, el quart. Si el vot del jurat coincideix amb el del públic, el quart grup que accedirà a la final serà el següent més ben classificat. Aquestes quatre formacions seran les finalistes del Sona 9 2011.
 
5a fase > Novembre 2011
Els quatre grups finalistes faran un "stage" d'un dia per preparar el seu directe sota la supervisió d'un productor musical. Aquesta prova compta amb l'assessorament de les Cases de la Música.
Els quatre grups finalistes del Sona 9 actuaran en directe el 14 de novembre a la sala Bikini de Barcelona juntament amb els guanyadors del 2010, La Iaia.
 
 
SEGUIMENT DEL SONA 9
El resultat de les diferents fases del concurs es publicarà a la revista Enderrock i es comunicarà a través del programa Sona 9 d'iCat fm i de les webs del concurs, Sona9.cat i Enderrock.cat. Abans serà comunicat als grups.
 
PREMIS
El mateix dia de la final del concurs es donarà a conèixer qui s'endú cadascun dels quatre premis:
 
1) Premi Sona 9
S'atorgarà al millor grup del concurs segons la votació del jurat, i consta de:
• Enregistrament i edició d'un disc sota la direcció d'un productor professional.
• Portada a la revista Enderrock del mes d'agost del 2012 (especial Sona 9)
• Accés a la radiofórmula d'iCat fm, un cop s'hagi publicat el disc.
• Campanya de publicitat a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i les revistes del Grup Enderrock.
• Minigira de 5 concerts remunerats en festivals musicals com la Fira de Música al Carrer de Vila-seca, l'Acústica de Figueres i el Mercat de Música Viva de Vic.
• Signatura d'un contracte discogràfic amb la companyia que esculli el grup o artista.
• Campanya de promoció al Tr3sC, el Club de Cultura de Catalunya.
 
 
2) Premi Joventut
S'atorgarà al segon classificat de la final del Sona 9 segons la votació del jurat, i consta de:
• Enregistrament i edició d'un maxi CD (4 cançons) en un estudi professional.
• Campanya de difusió als mitjans dels concurs.
 
3 i 4) Premi Èxit
 S'atorgarà al tercer i quart classificats de la final del Sona 9, i consta de:
• 1.500 euros en material musical per a cada grup.
• Campanya de difusió als mitjans del concurs.
 
 
JURAT DE LA FINAL
El jurat de la final del Sona 9 estarà format per dos representants de cadascun dels mitjans organitzadors: Enderrock, iCat fm i Televisió de Catalunya. També hi haurà un representant del Mercat de Música Viva de Vic, un de l'Acústica de Figueres i un de Barcelona Acció Musical, així com representants dels mànagers i de la indústria discogràfica catalana.
 
NOTES ADDICIONALS
• El jurat pot declarar els premis deserts.
• La revista Enderrock, els espais musicals de Televisió de Catalunya i del grup d'emissores de Catalunya Ràdio, el programa Sona 9 d'iCat fm i la web Sona9.cat faran un seguiment periòdic del concurs.
• El Comitè de Direcció del Sona 9 està integrat per representants d'Enderrock, iCat fm, Televisió de Catalunya, l'Institut Català de les Indústries Culturals i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
• Els grups que participin al concurs cedeixen els drets de les seves obres i dels concerts en directe a l'organització per a finalitats promocionals i no comercials.
• La inscripció al Sona 9 implica l'acceptació de les seves bases. L'organització es reserva el dret de modificar-les sense un avís previ per raons de causa major i/o de necessitat per a la bona pràctica del concurs.
 
Més informació: 93 237 08 05 / <sona9@enderrock.cat>
Webs oficials: www.sona9.cat / www.enderrock.cat