Jordi Novell | Actualitzat el 03/09/2016

El Sona 9 2016 arriba a l'Acústica

La Plaça Catalunya de Figueres acull la primera semifinal en directe del Sona 9

Miaú, Lakaste i El Fugitiu enceten les semifinals de la 16a edició del concurs.
La semifinal ha començat amb l'actuació dels vilafranquins Miaú, amb la seva combinació de rumba i funk. El grup, encapçalat per la veu de Gerard Domingo, ha interpretat "Ànima germana", "Més gran", "Aire, "Deixa que et contagïi" i "Carícies de melmelada". El Sona 9 els ha demanat adaptar un poema –"Desfici", de Francesc Parcerisas– i adaptar una cançó al català. En aquest cas, han escollit el hit "Treasure" de Bruno Mars.
 
Miaú. Foto: Carles Rodríguez

El concert ha continuat amb Lakaste, quartet pop de Figueres i Girona, autors de cançons melodioses on destaca la veu de Núria Castelló. Lakaste ha interpretat "Neu", "L'havanera", "Viatge submarí", "Al meu cap" i "Els prats verds". De la mateixa manera que Miaú, han escollit versionar el poema "Desfici"; i han optat per adaptar la cançó "Animal Instinct" dels irlandesos The Cranberries.
 
Lakaste. Foto: Carles Rodríguez

La banda del Bages El Fugitiu ha descarregat a continuació tota la seva combinació de rumba i reggae. Música deshibida per posar punt i final a la semifinal del Sona 9 2016 a l'Acústica de Figueres. El Fugtiu ha interpretat "Fornera", "Pas a pas", "Agulles sota la pell", "Desig", "Llum" i "Ferran". Han adaptat el poema "Recanto dos sapos" d'Albert Roig, i han adaptat "I Want to Break Free" dels Queen com "Vull fer el meu camí".


El Fugitiu. Foto: Carles Rodríguez

Les semifinals del Concurs Sona 9 2016 seguiran a Vic i Barcelona:
 
Mercat de Música Viva de Vic
Dissabte 17 de setembre - Plaça dels Màrtirs
20:30h > Iuh (Folk-Rock, Barcelona)
21:15h > Rúpits (Soft-Rock, Gironella)
22:00h > Geografies (Rock, València)

Festes de la Mercè
Divendres 23 de setembre - Pl. Joan Coromines
18:00h > Retirada! (Post-Rock, Barcelona)
18:45h > Chet (Pop-Folk, Barcelona)
19:30h > Paper de Plàstic (Pop, Barcelona)