Actualitzat el 22/09/2017

La darrera semifinal del Sona9 2017, a Barcelona

Jès!, Coherence i Últim Cavall protagonistes del darrer concert semifinal al BAM

La Plaça Joan Coromines de Barcelona va acollir un any més un concert en el marc de les Festes de la Mercè a Barcelona

Jès! Foto: Carles Rodríguez

Arribats directament des de Palma, Jès! van obrir la semifinal en directe en el marc del BAM a les Festes de la Mercè de Barcelona. El septet va incitar al ball des de la primera cançó amb la seva fusió de música mestissa i festiva. Els mallorquins van musicar el poema de Pere Vilanova, "Chen la commoció (El Tro)", i també van versionar a un dels grans del bolero i el son cubà com Miguel Matamoros amb la cançó "Lágrimas de sangre".






Coherence. Foto: Carles Rodríguez

La sonoritat ntensa i enèrgica va agafar el relleu amb els barceloins Coherence. Una proposta d'emo-punk que van portar al seu terreny amb les dues proves del Sona9 que van interpretar en directe: la versió adaptada al català del clàssic de The Cure, "Friday I'm In Love", i la musicació del poema de Maria Sevilla Paris, "Varsòvia".






Urra. Foto: Carles Rodríguez

Electro power-pop per tancar la semifinal del Sona9 de la mà de la formacio de Puig-reig, Urra. Liderats per l'entusiasta Roger Coll, guitarra i cantant de la banda, el quartet juga en directe amb la vessant més electrònica del rock, i així ho van demostrar amb la versió al català de Lykke Li, "I Follow Rivers", o amb el poema de Maria Cabrera, "Del deliri i la delera".






Un cop disputades les semifinals del #17Sona9, el proper dilluns 2 d'octubre sabrem els 5 grups que passen a la 3a fase del concurs. Aquests grups hauran de realitzar les darreres proves prèvies a la final del 15 de novembre, que són:

1) Una actuació en format acústic als estudis d'iCat.cat, on hauran d'interpretar 2 cançons pròpies i la versió o el poema que hagin escollit en l'anterior prova semifinal.

2) Enregistrament d'una cançó original a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui, amb l'assessorament del músic i productor Jordi Bastida i el tècnic de so Tomàs Robisco.