Actualitzat el 05/04/2019

Les memòries d'El Crack del Sona9

Jordi Sugranyes publica 'Joventut més enllà. 30 anys de música en català', i n'estrenem un fragment

Joventut més enllà. 30 anys de música en català (La Banya Edicions, 2019) és un recull de la història viscuda pel videoperiodista musical que des dels anys vuitanta recorre la geografia catalana enregistrant concerts.


Trenta anys com a aficionat a la música donen per moltes experiències i molts records que en algun moment has de voler aglutinar i plasmar sobre paper. Aquest és el pensament que va tenir Jordi Sugranyes quan va posar-se a treballar en el llibre que presenta aquest dilluns 8 d'abril. 

En aquest llibre, l'autor decideix narrar en primera persona i de manera cronològica la seva pròpia trajectòria. Iniciatives, curiositats i anècdotes viscudes en 2.800 concerts i 56 comarques diferents, que apropen al lector a més de 3.800 personatges reals: entre músics, mànagers, promotors, tècnics, activistes, periodistes i seguidors de grups.

Els vuit anys de feina de Sugranyes per fer aquest llibre queden resumits en 24 capítols que reflecteixen petits i grans moments de la història de la música en català dels últims trenta anys. Tot en paral·lel de la trajectòria personal de l'autor, que va començar amb 15 anys a l'emissora lliure Ràdio Tau de Reus i que ha passat per un gran nombre de mitjans locals d'arreu del país.

Estrenem alguns dels fragments del llibre
Des d'Enderrock, la relació amb Sugranyes ha estat estreta. De fet, des de l'inici del concurs Sona9 que coneixem l'autor amb el sobrenom d'El Crack del Sona9, perquè no se'n perd ni un concert. És per això que volem estrenar alguns dels fragments que apareixen al llibre. Concretament estrenem paràgrafs saltejats que parlen d'iniciatives llunyanes que ens incumbeixen de prop. Les pots llegir aquí.

El llibre es podrà trobar a les llibreries de Tarragona i Reus a partir de dilluns, així com al web de Productes de la Terra.