El mal querer

CD (Sony Music, 2018)
Flamenc-fusió
02/11/2018
  


Aquells que a dia d’avui no s’han assabentat que el segle XXI és el de les dones cal que es treguin d’una vegada la bena dels ulls. Amb sort Rosalía inspirarà milers de dones joves per emprendre, com ho ha fet ella, un camí des de la vertadera llibertat artística. Ja poden maleir-la per apropiació cultural o amb conspiracions al voltant de com ha aconseguit un èxit tan rutilant. Aquesta és la màgia de la música, ningú té la clau per saber com ha de ser una cançó per aconseguir la capacitat de connectar amb un públic tan massiu. El mal querer és una obra conceptual que s’inspira en una novel·la anònima del segle XIV, titulada Flamenca, en què la protagonista, després del seu casament, és confinada a casa pel seu marit, motivat per una malaltissa gelosia. La cantant i compositora de Sant Esteve Sesrovires ha creat el seu propi univers al voltant d’aquesta idea d’amor fatal desgraciadament tan actual. En lloc de fusió podem parlar de sincretisme, el moment en què les tradicions col·lapsen en trap, flamenc i electrònica. Si fos una tirada del tarot, El mal querer seria Le mat, L’arcane sans nom i Le monde, és a dir, tota una energia pura que ha vingut per remoure-ho tot i menjar-se el món. Respecte!

Cançons

1 - Malamente (Cap. 1: Augurio) (Antón Álvarez, Pablo Díaz-Reixa, Rosalia Vila)
2 - Que no salga la luna (Cap. 2: Boda) (Antonio Gallardo, Antón Álvarez, Nicolás Sánchez, Pablo Díaz-Reixa, Rosalia Vila)
3 - Pienso en tu mirá (Cap. 3: Celos) (Antón Álvarez, Pablo Díaz-Reixa, Rosalia Vila)
4 - De aquí no sales (Cap. 4: Disputa) (Antón Álvarez, Pablo Díaz-Reixa, Rosalia Vila)
5 - Reniego (Cap. 5: Lamento) (Jesús Carmona, Pablo Díaz-Reixa, Rosalia Vila)
6 - Preso (Cap. 6: Clausura) (Ferrán Echegaray, Pablo Díaz-Reixa, Rosalia Vila, Rossy de Palma )
7 - Bagdad (Cap. 7: Liturgia) (Antón Álvarez, Justin Timberlake, Leticia Sala, Luis Troquel, Pablo Díaz-Reixa, Rosalia Vila, Scott Storch, Timothy Mosley)
8 - Di mi nombre (Cap. 8: Éxtasis) (Antón Álvarez, Pablo Díaz-Reixa, Rosalia Vila)
9 - Nana (Cap. 9: Concepción) (Pablo Díaz-Reixa, Rosalia Vila)
10 - Maldición (Cap. 10: Cordura) (Antón Álvarez, Pablo Díaz-Reixa, Rosalia Vila, Arthur Rusell)
11 - A ningún hombre (Cap. 11: Poder) (Antón Álvarez, Pablo Díaz-Reixa, Rosalia Vila)