Estrenem dos clips del saltenc: "Esbrina" i "Amb el lliri a la mà"

Passejant per Venècia amb Adrià Puntí

El retorn d'Adrià Puntí ha estat celebrat pels seguidors i el sector musical. Tant és així que la crítica dels Premis Enderrock 2016 l'ha reconegut com a millor disc de l'any 2015 per 'La clau de girar el taller' (Satélite K, 2015). El geni saltenc és un artista total i també conrea el vessant audiovisual als seus dos nous videoclips que estrenem a EDR: "Esbrina" i "Amb el lliri a la mà", el segon dedicat a David Bowie
Text: Sandra Tello. Fotos: Xavier Mercadé
El projecte artístic d'Adrià Puntí ha culminat amb un disc, La clau de girar el taller (Satélite K, 2015), i el llibre-disc Enclusa i un cop de mall (Satélite K, 2015). A EDR tenim l'oportunitat d'assaborir una cançó de cadascun dels treballs. Tant l'un com l'altre han estat enregistrats a Itàlia i dirigits per ell mateix.


Pel que fa a "Esbrina", inclosa al disc de l'any, Puntí la definia així a l'entrevista de l'Enderrock 241: "La paraula que explica millor aquesta cançó és 'romàntica', tot i que té el seu aire punk. És polèmica perquè es podria interpretar per l’homosexualitat del subjecte... però no és el cas, perquè és un collage multicolor. La cançó comença com una balada, i hi ha certa nostàlgia fins a arribar al punt en què canto ‘ou de reig, incomprès, vés per on va i trepitja...’, i llavors explota. 'Esbrina' té un punt misteriós... Quan me la poso, hi veig una festa major de poble, on el protagonista demana per ballar. És un ball una mica especial. Quan li diu ‘ballem?’, és un noi que li demana a un altre noi, per això parlo d’un amic si sóc jo el subjecte. Però les cançons no les faig només per a mi, pot ser una dona que li demana a una altra".

En el cas de "Amb el lliri a la mà", és un dels nous temes que conté Enclusa i un cop de mall (Satélite K, 2015), el llibre-disc il·lustrat que inclou cançons inèdites i versions. La dedica a David Bowie, que també es va autodirigir dos videoclips: "Ashes to Ashes" i "Let's Dance".