El 12 de setembre es publica 'Cant de pagès', el debut discogràfic del guanyador del Sona 9 2017

Més rap de pagès amb Senyor Oca

Ser de Barcelona no t'exclou de poder parlar de càntics de pagès i dedicar un disc a les arrels, als orígens. Senyor Oca va presentar-se al concurs del Sona9 2017 gairebé per joc de l'atzar i va acabar per endur-se la primera posició. Ara que és portada de la revista Enderrock del mes d'agost, parlem amb el raper sobre el terreny inexplorat del seu proper àlbum, que veurà la llum al setembre. 
Text: Oriol Rodríguez. Fotos: Michal Novak.
El raper barceloní no s'ha pogut estar de crear un nou treball discogràfic que mira a l'inici, al naixement de la seva música. L'any 2010 el músic Sergi Sala, cantant del grup, entonava el seu primer tema, "Cant de pagès", i vuit anys després ha decidit rebatejar el seu quart àlbum amb el mateix nom. El cantant de la formació explica que, després de tres maquetes, Entre druïdes (autoeditat, 2013), Aneguet lleig (autoeditat, 2015) i Atmosfera (autoeditat, 2016), van decidir presentar-se al concurs Sona9 perquè els sobtava que no hi hagués gaires propostes de rap. Afegeix que "tot va anar evolucionant i creixent, començant pel mateix grup, perquè vam anar incorporant nous elements musicals en el nostre directe i crec que va funcionar". 

De la victòria del Sona9, el seu rap de la terra va evolucionar i tal com afirma Sala, "va agafar un so més orgànic" i el fenomen es va anar fent gran. El músic comenta que "és un sentiment molt pròxim que s’ha fet seu fins i tot gent que no coneixem", de músics procedents de Lleida fins a Mallorca i al País Valencià, on el raper assegura que "ens passen la mà per la cara". A més, el vocalista explica que aquest rap de la terra no parla de la 'terra catalana' en clau nacionalista, sino de la 'pachamama', del "cultiu del món intern i l'evolució personal".D'aquesta concepció de la música i a partir dels canvis que han anat experimentant els seus temes, n'han sorgit novetats pel que fa a la introducció d'estils. El nou àlbum de Senyor Oca, que portarà el nom de Cant de Pagès (La Fourni, 2018), és per a ells "una explosió mental" perquè tal com expliquen, "amaga tots els estils que ens nodreixen". Rap ortodox, trap, reggae i tres o quatre cançons de drum'n'bass, però res d'autotune. La formació s'ha volgut endinsar en gèneres que no havien explorat fins al moment i que, malgrat la distància amb el rap pur dels seus primers àlbums, segueixen la línia del grup. En la vigília del llançament de Cant de Pagès, Senyor Oca farà temps voltant pels escenaris de Catalunya i les Balears. Les properes parades de la formació seran a Tàrrega el 2 d'agost i a Manacor el dia 3 del mateix mes, així com també passarà pel Festival Acústica el 30 d'agost i pel Mercat de Música Viva de Vic el 15 de setembre.