Estrenem el tràiler de "Marges", inclosa al nou disc, 'Autoretrats'

Xavi Vidal i Berni Mora davant el mirall

El pop-rock veterà de Xavi Vidal & Berni Mora Band (XVB) segueix en peu de guerra després de sis discos editats i dues dècades de trajectòria artística. Els sabadellencs revisen el seu repertori en un exercici retrospectiu i personal, batejat com 'Autoretrats' (Microscopi, 2014). El disc sortirà el mes d'octubre i recollirà cançons antigues i dues de noves. Per anar fent boca, el grup ha preparat una mena de tràilers audiovisuals per mostrar amb imatges les seves noves cançons. A EDR estrenem el capítol dedicat a "Marges". 
Text: Sandra Tello. Fotos: Santi Maspons
"Hem escollit les cançons que més ens han agradat de la nostra trajectòria, les que han envellit millor, i les hem portat per paratges diferents d’on van néixer. Ha estat un divertimento, però tota una prova de foc tant per a les cançons com també per a nosaltres mateixos", assegura la banda. Amb aquesta premissa han elaborat Autoretrats, el setè disc de XVB, amb un so actual i renovat, on aposten per "un estil més acústic i de tempos relaxats".La cançó "Marges" és una adaptació del poema de Josep Maria Ripoll, inclosa a Heretges (Picap, 2010), i pel que fa a l'adaptació audiovisual, el grup s'ha basat en la metàfora 'el mica, el gens, el sense' de la lletra. A més, el tema recull l'aire global d'Autoretrats "amb un polsim de psicodèlia i optimisme marca de la casa". 

A la dècada dels noranta Xavi Vidal i Berni Mora van engegar un estudi de gravació i la productora La Fundació. Fruit de la feina i l'amistat, més tard va néixer XVB, projecte hereu de La Gran Aventura. Acompanyats d'Enric Romà (baix) i Marc Corominas (bateria), la banda ofereix un nou prisma personal "sense flors ni ornaments d'artifici".