La banda barcelonina parla de 'Vɘritats', el tercer disc d'estudi

Land Of Coconuts: «Cadascú creu que té la seva veritat, però acaba sent relativa»

Amb una dècada de trajectòria i dos àlbums en anglès, 'Monday's Tales' (autoeditat, 2015) i 'Playtime' (Microscopi, 2018), Land Of Coconuts publica el seu primer treball íntegrament en català, 'Vɘritats' (Right Here Right Now, 2022). I ho fa amb una formació renovada que ja no compta amb Irina Prieto com a veu principal -a excepció d'algunes col·laboracions puntuals-. En l'àlbum, el quintet barceloní explora textures electròniques en vuit cançons que parlen de temes tan diversos com la violència masclista, la soledat i les relacions personals. Parlem de "Per a mi", el darrer senzill, i del disc amb el seu baixista, Francesc Sardà
Text: Nil Ortiz. Fotos: Arxiu.


"Per a mi" transmet la dependència que tenim cada cop més amb les màquines i com acaben agafant el control de les nostres vides. "La cançó parla d'un prototip una mica gris", explica Sardà. "Va d'una persona que treballa sense gairebé res més a la vida, i es compra un robot en forma de noia que el fa feliç. Al final, el robot acaba tenint el control, matant simbòlicament la persona i alliberant-se". El videoclip està basat en pel·lícules de ciència-ficció com Ex Machina o Blade Runner i està dirigit per Arnau Abella (Omen) i interpretat per l'actor Miquel Aguió.

Al llarg del nou àlbum, la banda imprimeix diferents mirades de la realitat i les relacions que es construeixen. "Quan dues persones s'enfronten, cadascú creu que té la veritat, però al final, aquesta acaba sent relativa. Li vam posar Vɘritats al disc perquè les cançons expliquen les nostres veritats, però el seu significat acaba sent subjectiu, per això li hem donat la volta a la e".



Abans d'aquest disc, Land Of Coconuts ja havia publicat dos senzills versionant temes propis en català: Silenci (autoeditat, 2015) i Les Hores (Microscopi, 2018). "La primera idea era cantar en anglès perquè sempre hem tingut molta influència del brit rock i l'indie americà. L'idioma és una part important de la sonoritat, és com un instrument. En els últims temps, però, hem anat experimentant i hem trobat la manera de sentir-nos còmodes fent aquest estil en català".

A nivell sonor, i sense perdre la contundència de les seves guitarres, el disc suposa un pas més en l'aprofundiment de l'electrònica. "Ho vam començar amb el disc anterior, però aquest cop ho hem accentuat una mica més. Treballem amb sintetitzadors, samplers i bases digitals i qui ens ha ajudat molt amb això és el nostre productor, Enric Peinado (Big Menu, Edna Sey)".