El duet de Centelles s'ha estrenat amb la cançó satírica «Me gusta el Sushi»

Marru: «No volem tancar-nos cap porta, però tenim clar que no som músics»

Guim Puig i Arnau Casanovas són Marru, un nou duet que ha sorgit provinent del món del teatre i que s’estrena amb una cançó que utilitzen en una de les seves obres: “Me gusta el Sushi”. El tema ha funcionat molt bé durant l’estiu -ha estat una de les cançons en català que més ha sonat a la ràdio i ja compta amb 51k de visualitzacions a Youtube-, cosa que ha animat al grup a fer un pas més enllà. En parlem amb Arnau Casanovas
Text: Joaquim Vilarnau. Foto: Clàudia Pons


D’on sorgeix Marru?
Nosaltres som actors i tenim un espectacle que es diu Marru. En aquesta obra parlem de diferents coses d’actualitat: del canvi climàtic, de tenir fills o no… i un dels temes que toquem és el fet de lligar. Conversem sobre la manera de lligar, el postureig, sobre si abans era més fàcil o més difícil lligar… Als nostres espectacles sempre hi ha algun moment de música divertida que trenca tanta xerrameca. D'aquí surt “Me gusta el Sushi”, que és una sàtira sobre aquells que pensen que per lligar val tot i que el postureig és més important que mostrar qui realment ets.

Com es passa del teatre al clip i a la discogràfica?
La primera vegada que vam cantar “Me gusta el Sushi” va ser en un bolo el dia de Sant Jordi del 2022. Hi ha un col·lega nostre, el David Nuri, que treballa mig any a Eivissa de músic. Quan va poder venir a veure l’obra ens va dir que la cançó enganxava moltíssim i que ens plantegéssim gravar-la bé. Es va oferir per fer uns arranjaments i li vam dir que si no havíem de pagar res, endavant. A partir d’aquí tot va anar creixent. Ho vam penjar a les xarxes per potenciar el nostre espectacle, però vam començar a tenir visualitzacions. I ens va trucar U98.

Abans d'aquest clip oficial, ja n'havíeu fet un altre…
Sí. Com que va coincidir amb la sortida de la cançó de Shakira i Bizarrap, vam aprofitar i vam presentar la versió 'Eivissarrap'. Vam fer conya màxima i quan ho vam penjar a les xarxes socials la cosa es va disparar.Passareu del teatre als concerts?
Això ens ha obert una via. Fins ara ens sentíem molt còmodes amb què als espectacles hi hagués una cançó que sacsegés l’obra. I si les cançons agraden, per què no... No sé si la paraula és concert, però sí que podem fer un espectacle amb diferents cançons i petits monòlegs que situïn l'espectador.

Hi haurà disc?
Tot plegat ens ha vingut de nou. Amb U98 n’hem anat parlant i tenim clar que seguirem fent cançons amb sàtira. Potser sí que després les recopilarem en un disc; ja ho veurem. Ens agrada molt el que fem i no volem tancar-nos cap porta, però tenim clar que no som músics. El temps ens anirà marcant el camí.

Als nous directes us fareu acompanyar per músics?
Ho estem estudiant. Abans en teníem prou amb nosaltres dos, i fins ara hem fet “Me gusta el Sushi” només amb l’acompanyament de la guitarra del Guim. Però el format era força diferent del que ha acabat sent la cançó. Amb el David Nuri ja tenim parlat que mentre ell sigui aquí tocarà amb nosaltres. I estem mirant de trobar un parell de peces més que donin gruix a la música en directe.