Es el primer avançament del seu segon treball, previst per a 2024

Scorpio ‘s’enxixa’ amb el seu nou senzill

La barcelonina Scorpio és una de les cares més conegudes que han sortit del programa Eufòria de TV3. El seu primer senzill, “Deja Vu” va obrir-li la porta a l’escena musical catalana, i aquest 2023 ha publicat el seu primer disc, Antares (Delirics, 2023)
Text: Redacció. Fotos: Youtube.
En el nou número de novembre d'Enderrock, la cantant ha estat en portada per fer balanç d'aquest any i avançar-nos alguns detalls del seu pròxim treball discogràfic, previst per al primer semestre de l'any vinent. "M'enxixo" és el primer avançament que fa la barcelonina d'aquest nou projecte. “M’enxixo” relata el moment en què sents una connexió especial amb una altra persona en una festa. Al videoclip es pot veure a la barcelonina en un ambient de festa alternatiu, que combina amb primers plans de la cantant i els característics balls urbans que la defineixen. En aquest nou tema, Scorpio explora l'electrònica i el house, combinant-lo amb el seu habitual estil urbà. A continuació, parlem amb l'artista sobre com serà el futur treball que inclou "M'enxixo".

El nou projecte després d’'Antares' serà un disc inspirat en el popular cabaret Eldorado de la ciutat de Berlín, que va ser un refugi LGBTQ+ durant el període d’entreguerres a Alemanya.
Vaig descobrir la història d’aquest cabaret en un documental de Netflix, Eldorado: Tot el que els nazis odien (2023), dirigit per Benjamin Cantu. El vaig veure abans de les eleccions generals, quan estava cagada per si guanyaven PP i VOX. Llavors em va venir la idea de crear un concepte audiovisual que fes d’Eldorado un lloc on tothom se senti lliure i pugui ser qui és sense cap prejudici. Així és com voldria que fos el meu públic, que cantés i ballés com ho faria una persona sola a la seva habitació escoltant música.

La música i la imatge tindran el mateix pes al projecte?
He tingut molt més temps que l’any passat, quan acabava de sortir d’Eufòria i estava gravant el primer disc. Tot em va venir de cop i em va quedar l’espineta clavada. Ara he tingut temps de pensar molt bé com vull que sigui la part audiovisual. Per exemple, al clip de “M’enxixo”, produït per 4Virgins, recupero el meu jo interior i la meva identitat, que abans no havia tingut tan present.

Al primer disc vas treballar amb Pep Saula (Sexenni) i Jan Aygua com a productors. Com serà en aquest cas?
Estic treballant de nou amb el Jan, perquè necessitava créixer professionalment. Abans no era conscient que la producció era tan importat, i ara m’hi vull posar i nodrir-me de més productors i estudis. Per a aquest segon disc vull plantejar alguna cosa diferent per aprendre més i poder-me fer la música encara més meva.

Com es plasmarà en directe el concepte audiovisual?
Als directes no ballaré amb talons, perquè portar-los a l’escenari és massa complicat. Però, òbviament, la conceptualització de l’espectacle serà present a través d’altres elements com el ball, per exemple. Tot i això, encara no hem plantejat exactament com seran els directes, perquè falten moltes coses per definir.