El duet barceloní Tarta Relena ha participat en un dels famosos concerts ‘Tiny Desk’ de la National Public Radio (NPR) d’Estats Units

Tarta Relena fa un concert ‘Tiny Desk’ a Washington

El duet barceloní Tarta Relena, format per Marta Torrella i Helena Ros, han gravat un dels famosos concerts ‘Tiny Desk’ de la National Public Radio (NPR) d’Estats Units, a les oficines que tenen a Washington DC. El duet hi ha portat alguns dels temes del seu darrer disc d'estudi, 'Fiat Lux' (La Castanya / The Indian Runners, 2021), així com una de les primeres cançons que van publicar: “Tota pulchra”
Text: Èlia Gea. Fotos: Arxiu.


En la descripció del vídeo, el productor i presentador de la secció Alt.Latino de NPR Felix Contreras comenta que veu en el concert del duet “un recordatori que la veu humana deu ser l’instrument musical més antic de la humanitat”, i destaca les veus de Torrella i Ros, que titlla d’impressionants (“stunning”) i amb un acoblament fora del comú. En el concert, Tarta Relena hi mostren “Me Yelassan”, “El suïcidi i el cant”, “Safo” i “Las alamedas”, del seu últim treball Fiat Lux, així com “Tota pulchra”, del debut Ora Pro Nobis (The Indian Runners, 2019). En el seu set de pocs instruments, hi llueix també, en primer pla, la figureta d'un caganer. 
 
D’aquesta manera, Tarta Relena ha portat en el transitat canal de YouTube dels Tiny Desk Concerts una actuació amb un tema en català ("El suïcidi i el cant"), un en grec ("Me Yelassan"), un en grec clàssic ("Safo"), un en llatí ("Tota pulchra"), i un en castellà ("Las alamedas"). Tot i això, el duet barceloní no ha estat la primera proposta a portar el català al Tiny Desk: se’ls va avançar ja el 2019 la reusenca Lau Noah, que hi va interpretar “L’adéu”.
 
Des de l’abril del 2008, han passat centenars de músics influents per l’escriptori de NPR, entre els quals destaquen —pels seus milions de visualitzacions a YouTube —Dua Lipa (123M visualitzacions - 2020), Mac Miller (114M visualitzacions - 2018), Anderson .Paak & The Free Nationals (106M visualitzacions - 2016), Sting and Shaggy (68M visualitzacions - 2019), BTS (59M visualitzacions - 2020), C.Tangana (53M visualitzacions - 2021), Jorja Smith (38M visualitzacions - 2018), Justin Bieber (36M visualitzacions - 2021) i Adele (36M visualitzacions - 2011), entre altres. En les primeres 5 hores des de la seva publicació, el Tiny Desk de Tarta Relena ja acumulava més de 10 mil visualitzacions.