La Pegatina & Amics celebraran el 30 de gener els 15 anys de la sala Clap

La Pegatina: "A tot arreu la gent necessita ballar i divertir-se"

Han passejat la seva música de fusió des de Mèxic fins a la Xina, però encara responen a la crida dels espais que els van veure créixer. La sala Clap de Mataró celebra enguany el 15è aniversari, i ho festejarà el 30 de gener amb una vetllada que tindrà els de Moncada com a protagonistes. La Pegatina, però, estaran acompanyats d'un seguit d'amics que els ajudaran a viatjar pels temes antics i nous de la seva discografia.
Text: Andrea Romanos Fotos: Xavier Mercadé
EDR: Aquest 2014 heu estat recollint els fruits del vostre disc més cavil·lat, Eureka! (Kasba Music, 2013), amb la gira Lloverá y yo veré. Com ha anat l'experiència?
ADRIÀ SALAS: Sempre s'ha d'anar mirant com treballen els que són més grans que tu i extreure'n conclusions. Normalment no deixen res al lliure albir, tot està mil·limetrat. I cal estar atent i entendre per què fan les coses com les fan. Això és el que hem fet, i ens ha permès pujar un gran graó en l'escena internacional i també estatal. Com sempre, el més important és el procés i no l'objectiu, i nosaltres anem aprenent cada dia i intentant fer-ho millor.

EDR: De quina manera us van ajudar els consells de Marc Parrot, productor del disc?
A.S: El Marc és una persona molt calmada i experimentada, tot el contrari de nosaltres. Això va molt bé per trobar un punt mig, un lloc musical de trobada amb tot tipus de públic i de crítica musical, i el que és més important, per créixer com a músics i compositors. Treballar amb un productor és com fer un màster per millorar la música que fas i que t'agrada.

EDR: La sala Clap, que us ha acollit diverses vegades, fa 15 anys.
A.S:
Sí, hi hem tocat mil vegades i ens coneixem de fa molts anys. El cert és que ens fa molta il·lusió que la proposta ens l'hagin fet a nosaltres i no a qualsevol altre dels milers de grups que hi ha a Catalunya.

EDR: Us han demanat a vosaltres que prepareu alguna cosa especial. Què podem esperar d'aquest xou?
A.S:
Quan ens van demanar que féssim alguna cosa diferent i fora de gira, vam pensar que el millor era fer un xou amb amics. Som un grup que es caracteritza per fer moltes col·laboracions amb altres artistes, i és un bon moment per reunir-ne uns quants a l'escenari i fer una gran festa. Veure com interactuen músics de diferents grups en un mateix escenari és una cosa que a nosaltres, com a públic, sempre ens ha agradat veure.

EDR: No seran pocs, perquè els confirmats ja superen la desena. Hi haurà El Niño de la Hipoteca, Green Valley, Ramon Mirabet, Yacine Belahcene...
A.S:
Són bons amics, gent que hem conegut per aquest camí. Hi ha col·laboracions de les que farem que s'han vist a altres punts de l'Estat espanyol però aquí no, i d'altres que són inèdites. També hi ha gent amb qui encara no hem fet mai res, però ara tenim l'excusa per provar. I encara queden artistes per anunciar.

EDR: Els vostres espectacles sempre estan carregats d'energia i bones vibracions. Com us ho feu, per estar sempre al màxim?
A.S:
 Ens encanta el que fem. És impossible estar al cent per cent si no t'ho creus. Nosaltres ens ho creiem del tot i, a més, tenim la certesa que si no ho dónes tot, el públic tampoc ho fa.

EDR: Sou uns dels artistes catalans més internacionals, i aquest 2015 seguireu marxant fora. Com us acostuma a rebre el públic estranger?
A.S:
A fora la gent sempre és més oberta, en general, amb els grups que desconeix. Ara ja som coneguts a força països, però encara ens queda molt de recorregut. Portem 21 països i a tots ens ha anat molt bé; a tot arreu la gent necessita ballar i divertir-se. El cinquanta per cent dels concerts els fem fora de casa i això té coses bones i dolentes. Les bones són els reptes i l'aprenentatge d'un munt de cultures diferents de la pròpia. A més, fan que deixis de mirar-te el melic. La part dolenta és que aquí t'estàs perdent altres coses que també t'agradaria fer. Però esperem que hi hagi temps per a tot!