El cicle que uneix cultura musical i vinícola engega el 15 de gener

Gener acústic
al Born de Cançons

El compte enrere perquè el Born de Cançons engegui ja ha començat. La nova escena del pop d'autor en català –i també del jazz– vol trobar en aquest cicle una plataforma de presentació i difusió que estimuli tots els sentits i faci arribar a l'espectador el millor del territori. Així, cada concert incorporarà el maridatge d'una de les denominacions d'origen catalanes que ajudaran a traslladar el públic a l'atmosfera pròpia que evoca cada proposta musical. Lax'n'Busto, Roger Matínez i el Recital Terra i Cultura en són els protagonistes d'aquest mes.
Text: Andrea Romanos Fotos: Xavier Mercadé
Cada mes El Born Centre Cultural serà l'altaveu de la música de mercat. Seran tres concerts mensuals que començaran a les 20 h. La sala Moragues portarà les propostes de pop d'autor (entrades a la venda en aquest enllaç), mentre que el Cafè acollirà el cicle de jazz (gratuït). 

Dijous 15 de gener: Lax'n'Busto

De prop és el nom del nou directe dels vendrellencs. Reinventats en un format semiacústic que els serveix tant per despullar les seves cançons més rockeres com per treure a la llum les composicions que solen a deixar guardades al calaix, Lax'n'Busto faran una repassada a 28 anys de trajectòria amb la certesa que encara poden fer-ne gaudir el públic uns quants més.Dijous 22 de gener: Roger Matínez

El saxo alt i soprano de Roger Martínez troba en l'ètica i els valors humans els eixos temàtics que guien els poemes i les tonalitats que filen el seu espectacle. En aquest projecte el secunden altres músics, entre els quals el saxofonista valencià Vicent Macián.


Divendres 30 de gener: Recital Terra i Cultura
Proposat per Lluís Llach
Els poemes musicats del Premi Miquel Martí i Pol han inspirat Lluís Llach per crear un espai on la paraula estigui abraçada per la melodia. Així, el gironí serà l'amfitrió d'una vetllada on es podrà escoltar Judit Neddermann cantant el poema "El fugitiu" de Martí i Pol, premi de l'última edició del certamen Terra i Cultura, que organitza el Celler Vall Llach. També hi actuaran Toni Xuclà i Gemma Humet, Sis Veus per al Poeta, Tomàs de los Santos i Borja Penalba, Ca Vell i Guiem Soldevila.