El festival Poesia i + celebra el desè aniversari del 3 a l'11 de juliol

Més que poesia a la costa del Maresme

Del divendres 3 al dissabte 11 de juliol, romàntics i amants de la paraula recitada trobaran al Maresme la seva segona casa. La transversalitat de la poesia ofereix diverses sortides, així que, com cada any, el festival Poesia i + tindrà un important accent musical amb artistes com Maria del Mar Bonet, David CarabénGerard Quintana i Ferran Palau. A més a més, diverses localitats maresmenques s'uneixen al festival amb nous escenaris per celebrar aquest desè aniversari.
Text: Andrea Romanos. Foto: Xavier Mercadé i Arxiu EDR
Caldes de l'Estrac acollirà a partir del dijous 3 de juliol el festival Poesia i +, una cita que aplegarà diverses propostes artístiques sempre amb el vers i la paraula com a fil conductor. Enguany el festival assoleix els deu anys d'existència, i és per això que a més dels espais habituals –el parc de Can Muntanyà i el pati de la Fundació Palau–, la celebració s'expandirà a diversos pobles de la zona propera: Sant Andreu de Llavaneres, Arenys de Mar i Sant Vicenç de Montalt.


Com és habitual, el gruix de les actuacions tindran una nota musical. Els organitzadors han confiat l'obertura del festival a una tríada que permet somiar en el millor: Gerard Quintana, Xarim Aresté i Paul Fuster, que presentaran el seu espectacle Ulls de poll. Més íntima i delicada és la proposta de Maria Rodés; mentre prepara el proper disc, la barcelonina ens permetrà fer una passejada pel seu univers emocional. A més, en aquesta edició també tindran protagonisme formacions liderades per poetes, com Els Nens Eutròfics o els més electrònics Pentina't Lula.

Entre els grans noms de la programació hi ha Maria del Mar Bonet, una artista que ha fet de la poesia un dels seus principals eixos. Al seu concert al Poesia i +, la veu de la cançó estarà acompanyada de Borja Penalba, un còmplice habitual. També hi tindrà cabuda la proposta personal de David Carabén, líder de Mishima, on a més de tocar cançons poc usuals de la banda i versions dels seus principals referents musicals, musicarà per a l'ocasió diversos poemes de Joan Vinyoli. El creador illenc Joan Miquel Oliver, 'homo festivaler' d'aquest estiu, tampoc no faltarà a la cita i hi anirà a cavall del seu Pegasus (Sony Music, 2015).Entre altres noms propis com Perejaume, Ferran Palau o Santiago Auserón, enguany el festival ha volgut reforçar la seva aposta per les noves generacions que expressen amb força la veritat del seu present. Aquesta onada de talent estarà representada pels poetes Anna Gual, Esteve Plantada i Laia Noguera, que oferiran un tast de la seva poesia en paral·lel a l'exposició "Pells d'incendi". Podeu consultar la programació completa del festival Poesia i + al següent enllaç.

Vols anar al Poesia i +?

A EDR disposem de cinc entrades dobles per al concert d'aquest dissabte 4 de juliol de David Carabén al Parc de Can Muntanyà. Si hi voleu participar només cal que envieu un correu electrònic a [email protected] amb l'assumpte 'Poesia i +' i el vostre nom, cognoms, DNI i telèfon.