L'artista mallorquina ens explica com se sent després de proclamar-se guanyadora del Sona9 2019

Maria Jaume Martorell: «Amb el Sona9 m'he alliberat en pujar a l'escenari»

La mallorquina Maria Jaume Martorell va guanyar, en la final del Sona9 celebrada a la Luz de Gas, la dinovena edició del Sona9. La cantautora, de música intimista i càlida, va sortir victoriosa davant dels també finalistes Joina (que va rebre el Premi Joventut) i Urpa (que va recollir el Premi Èxit i el Premi per Votació Popular). Parlem amb ella per saber com es troba després de la gran nit d'ahir
Text: Anna Tisora. Fotos: Carles Rodríguez.
Com et vas sentir quan van anunciar que eres la guanyadora del Sona9 2019?
Estàvem en xoc, i de fet, seguesc estant en xoc. Vaig sentir moltíssima emoció, això que no mos ho crèiem és totalment verídic, i crec que ses nostres cares parlaven per si mateixes. 

Amb què et quedes del pas pel Sona9?
Ha set un procés llarg però en realitat se m'ha fet curt. El fet que hi hagi diverses fases, l'emoció cada vegada que et criden perquè has passat a la següent... O la musicació des poema, un procés molt bonic. Vam flipar moltíssim quan vam gravar es tema a La Bucbonera, jo ja hi havia estat per gravar es tema amb Salvatge Cor, i vam flipar, va ser molt divertit. 

Has fet una evolució notable artísticament i musicalment de la primera fase a la final?
Sí, he evolucionat molt. Gent molt propera a jo m'ho ha dit, que he fet un canvi bastant important. I jo també ho veig, que em sent més segura amb jo. La incorporació de la teclista hi ha tingut a veure, a més també m'he alliberat una mica en pujar a l'escenari, mai no havia estat en un escenari amb tanta expectativa... 

Què t'ha aportat el concurs? 
Ha estat una finestra sobretot per la gent que hi he conegut, es companys... i també per l'aprenentatge constant que ha estat per jo. He absorbit tot el que he pogut, m'ha donat molt de rodatge. 

El premi inclou la gravació d'un disc. Ja saps com l'enfocaràs?
Tenc idees, tenc idees... però encara s'han de definir! No s'allunyarà gaire del que he estat fent durant aquests mesos al concurs.