L'espai cultural mallorquí celebra enguany quatre dècades engegant Xocolat Ràdio

24h ininterrompudes de música pel 40è aniversari de Xocolat

El 1980 naixia a Palma la botiga de discos Xocolat. D'això ja en fa quaranta anys i la botiga s'ha anat ampliant, especialitzant-se, fins a convertir-se en referent a tot l'Estat. Amb aquest prop de mig segle que té de vida, Xocolat ha transcendit els límits d'una botiga de discos i s'ha convertit en un rellevant espai cultural illenc i han impulsat, fins i tot, el seu propi segell discogràfic: Produccions Blau.
Text: Redacció. Fotos: Arxiu.
Però aparentment encara no prou satisfets amb tot allò que han aconseguit fins ara, i per commemorar l'aniversari, la iniciativa acaba d'engegar Xocolat Ràdio. El projecte consisteix en 24 hores ininterrompudes de música, i es pot escoltar a través del web de Xocolat o de l'aplicació mòbil que han creat.

A Xocolat Ràdio no només s'hi poden escoltar les cançons i els artistes que ells mateixos produeixen, com a Produccions Blau, sinó que també s'hi dona cabuda a tota mena de música balear, a artistes de Catalunya i altres discogràfiques, com Blaumut, o a hits internacionals d’artistes com Paul McCartney o Travis Baker. Tot plegat, asseguren des de la iniciativa, amb una "cuidada selecció de temes adaptats a cada franja horària".

Música per a temps de crisi
Xocolat Ràdio no podia aparèixer en un millor moment i la botiga ha sabut adaptar-se a les circumstàncies: en un context de pandèmia global, confinaments intermitents, teletreball i, en definitiva, un creixement exponencial del temps que tots passem a casa, Xocolat ha volgut fer partícips a tothom dels seus 40 anys portant-nos la festa musical als nostres ordinadors i telèfons mòbils. Però la veritat és que Xocolat ja havia demostrat la seva rapidesa a adaptar-se durant el confinament. Així, amb la ferma voluntat de seguir compartint música i cultura, l'espai ha impulsat també Blau Stream, un projecte amb què presten equipament als artistes perquè puguin fer concerts en directe en streaming.