El cantant de Da Souza llança un EP en solitari sota el títol 'Fernanda', i ens en desvela alguns detalls

Lluís Cabot i el propi huracà

A part de ser el cantant i compositor de Da Souza, a Lluís Cabot, mallorquí resident a Barcelona, li agrada, de tant en tant, sortir de la zona de confort i retrobar-se en noves melodies. Arran del confinament del passat mes de març, el músic va tenir l'oportunitat de parar i fer palpable la música que tenia dins, i d'això en neix Fernanda (Bankrobber, 2020), un EP de cinc temes inèdits que el músic ha gravat aquest estiu a Pollença, amb l'aportació inconfusible de Jordi Matas. 
Text: Anna Tisora. Arxiu: Manuel Pomar.


Tot i tenir ulls i la cara rosada, "Fernanda" no és cap persona. "Me feia gràcia que tingués nom i cara de persona, però en el fons sa idea general és agrupar un seguit de coses que te passen a sa vida. En es meu cas, són canvis, que potser no són tan introspectius, sinó més físics però al final em fan canviar a mi com a persona també, i més en un moment complicat com el que vivim", explica Cabot, que afegeix que el motiu del títol també és sa semblança amb el nom d'un huracà. La portada del disc és una imatge cedida per l'artista Francesc Ruiz, d'una pintura original titulada "Figura amb ulls". 

En aquesta nova entrega, que enguany és la segona en solitari del músic mallorquí després de Periple estacionari (Bubota, 2018), el cantant de Da Souza s'endinsa en l'optimisme més recòndit, amb lletres escrites durant el confinament des de la seva habitació a Barcelona. "He volgut mantenir la sonoritat orgànica i més despullada de les primeres proves, el so d'una gravació quotidiana". A més, compta amb la col·laboració de Maria Jaume a la cançó "Verí de s'altra punta". 

Respecte a una possible presentació en directe d'aquest nou EP, Lluís Cabot admet que "són temps d'incertesa per a tothom, i també per això crec que és bo tenir uns temes que es puguin portar en directe de forma senzila: aquestes cançons estan pensades per ser tocades en format duet". Tanmateix, el músic es troba enmig de la gira de presentació de Salsa agredolça (Bubota, 2020) amb Da Souza, i també assegura que estan aprofitant aquests moments complicats per activar més que mai la creativitat.