Estrenem en exclusiva un avançament d''Ermàs', el tercer àlbum del duet mallorquí

El plor obstinat de Polseguera

Tomeu Mulet és membre, entre d'altres, de Beach Beach, i Biel Riera toca a Jorra i Gomorra i Reïna -banda guanyadora del Sona 9-. Els dos músics mallorquins es van unir per formar plegats el projecte Polseguera, una proposta de pop fosc que destaca entre la nova onada de pop illenc. L'11 de març publiquen el segon disc d'estudi com a duet, 'Ermàs' (The Indian Runners / Ediciones Populares / SO-FI, 2022), i avui n'estrenem en primícia el segon avançament: "A bastament".
Text: Nil Ortiz. Fotos: Mireia Bordonada.


"A bastament" relata amb cruesa els laments d'un plor obstinat. El seu pop obscur es revesteix amb electrònica en aquest tema i juga amb el concepte de l’eco, com juga la lletra amb imatges poètiques per repassar pors i amenaces quotidianes. Aquest és un dels vuit paisatges desolats que formaran Ermàs, un àlbum amarat de l'estat d'ànim que els ha acompanyat durant la composició: un desfermat desencís.

Polseguera es va donar a conèixer amb l'EP Sa mata escrita (Famélic / Bubota / Discos Walden, 2017). Ara presenta Ermàs, que xoca amb l'exercici d'estil del seu primer llarga durada, Vida grisa (Bubota, 2019). Si en l'anterior treball tractaven la superació des de la tristesa, aquest no admet renúncies: és una crida a recordar com d'efímera pot ser la vida, un memento mori que ningú vol sentir.