El cicle oferirà 16 concerts on actuaran els guanyadors i finalistes dels Premis Carles Santos

Sonora, el circuit que omplirà de música tots els racons del territori valencià

L'Institut Valencià de Cultura ha presentat el Sonora, el circuit de la música valenciana. Es tracta d'un cicle que oferirà setze concerts entre els mesos de novembre del 2019 i febrer del 2020, on actuaran els grups guanyadors i finalistes dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. El circuit ha estat creat amb la finalitat d'oferir una plataforma estable perquè els grups valencians puguin mostrar els seus treballs arreu del seu territori, tant en sales públiques com privades, més enllà de la temporada estival. 
Text: Enderrock Fotografia: Arxiu.
El concert de presentació del Sonora va tenir lloc el divendres 10 de maig a Vilafranca, coincidint amb la distinció com a Capital Cultural Valenciana, que la ciutat comparteix amb Altea. El concert va estar protagonitzat pel grup Els Jóvens, que va ser el gran guanyador de l’edició 2018 dels Premis Carles Santos amb els guardons a millor disc, a grup revelació i a millor cançó.

Els grups i solistes que també participaran al circuit Sonora són Frida, Prozak Soup, Jazzwoman, Eva Olivencia, Santero y los Muchachos, Junior McKenzie, Júlia, Clara Andrés, Carles Pastor, Vera GreenCarles Dénia, Jonatan Penalba, Rascanya, Pep Gimeno 'Botifarra', Canta Canalla, Trobadorets, June’s Kaleidoskope, Johnny B. Zero, Novembre Elèctric, Fru Katinka, Pau AlabajosÒscar Briz, Dani MiquelBorriana Big Band.

Pel que fa a la distribució geogràfica dels concerts del circuit, les propostes arribaran a Sagunt, Pedreguer, Silla, Alacant, Morella, la Pobla de Vallbona, Peníscola, Castelló, Elx i Altea. També hi haurà concerts del Sonora a localitats encara no confirmades de la Ribera, la Foia de Bunyol, la Vall d’Albaida i la Safor.

L'Enderrock amb el Sonora
Per tal de donar notorietat i visibilitat als grups i cantants de la música valenciana, Enderrock ha decidit que en el número d'aquest mes, dedicat a l'escena musical valenciana, s'encarti el disc Premis Carles Santos (EDR, 2019), un recull d'alguns dels grups que van ser premiats als primers Premis de la Música Valenciana com La Raíz, Al Tall, Carles Dénia i Junior McKenzie.