La trobada de cantadors de Massalfassar se celebrarà aquest 18 de maig

El Cant al Ras homenatja Emili Vera

Com cada tercer dissabte de maig, Massalfassar, a l'Horta Nord, acollirà la popular trobada de cantadors Cant al Ras. Aquest 18 de maig la XXIII edició servirà per homenatjar l'entranyable guitarrista i guitarroner xativí Emili Vera, mort el passat mes de desembre.
Text: Enderrock. Fotos: Arxiu El Cor de la Costera
Músic i farmacèutic, Emili Vera era un habitual del Cant al Ras, sempre al costat de Pep Gimeno 'Botifarra'. I de fet, ell va ser en bona part el responsable que el cantaor acabés fent carrera als escenaris. Als anys setanta, Vera havia format part de la formació Aplec. Després va formar part del grup de danses Sarau i l'Escola de Danses de Xàtiva, a més del grup Ball a Banda. En totes aquestes formacions va acollir Botifarra. Finalment, quan el cantaor va començar a actuar en escenaris d'arreu, Emili Vera va ser un dels pilars de la seva rondalla, entre els anys 2006 i 2014. També va ser una de les persones que més decisivament van animar el cantaor perquè gravés el seu primer disc, el decisiu Si em pose a cantar cançons... (Cambra Records, 2006).

La memòria d'aquest músic serà molt present aquest dissabte a la plaça de l'Església de Massalfassar, durant una trobada, el Cant al Ras, que organitzen des del 1997 l'associació Tramús i la Colla de Dimonis de Massalfassar, i que reuneix al voltant d'un sopar i un escenari amb micròfon obert destacats músics de l'escena tradicional valenciana.

De moment han confirmat la participació al Cant al Ras d'enguany Pep Gimeno 'Botifarra'Xavier de Bétera, la Rondalla La Comarcal amb Hilari Alonso i Rebeda d'AgresArrop i Talladetes, la Rondalla del Grup de Danses de Quart amb Joan de la MalvarosaPaquita la del Pedralbí i Isabel de Quart, i La Fulla Kaduka.