Parlem amb el músic sobre la nova referència que acaba de descobrir 'Zero per infinit'

Oscar Peris, el Bob Dylan de Llaurí

Oscar Peris és un músic valencià que acaba de debutar amb Zero per infinit (autoeditat, 2020). Un disc amb 8 cançons, clarament influenciat per Bob Dylan, que ha enregistrat a Santa Perpètua de la Mogoda en companyia de Roger Gascon.
 
Text: Joaquim Vilarnau. Fotos: Arxiu del grup.


Amb només 25 anys, Oscar Peris ja té un bon bagatge vital i musical al darrere. Va estudiar saxofon, però la seva vida musical va fer un gir quan va descobrir Bob Dylan: “Sentir Dylan va ser una inspiració i vaig veure que allò era el que volia fer. Salvant les distàncies, em sembla que faig cançons similars a les que fa ell. Sempre havia pensat que volia fer cançons però mai no m’hi havia posat. Al final vaig veure que era el moment i m’hi vaig tirar de cap”.

La majoria de les cançons les va compondre a Londres, la ciutat on es va instal·lar després d’una temporada a Holanda. “També vaig fer algunes cançons en anglès, però vaig pensar que preferia fer-les en català perquè m’identificaven més”, explica Peris.El disc porta per títol Zero per infinit, "una operació matemàtica impossible", raona Peris, "i per això em va agradar. La cançó que porta el mateix nom diu: «si em preguntes el preu de la felicitat, zero per infinit serà tot el que et podré dir». Em va semblar un bon títol per al disc”.

Amb el disc sota el braç, és l’hora dels directes, tot i que la pandèmia hi posa una dificultat afegida. “Ara és un moment confús per a les actuacions. En tot cas, quan les puga fer, tinc previst actuar sol. M’acompanyaré de la guitarra i de l’harmònica. I potser en algun concert especial demane a algun músic que m’acompanye”, avança el músic.