Parlem amb Muro, vocalista de la banda, sobre la gira estival i la rebuda del darrer disc

Cactus activa el 'Mode avió' per aquest estiu

Cactus van engegar aquest 2022 plenament renovats. Després de la marxa de la seva anterior vocalista, Samantha, la formació es va reconfigurar amb l'entrada d'Ana Campoy a la veu i la incorporació de vents per donar-li un aire més festiu a la seva proposta musical. A principis d'abril, van publicar el tercer treball, 'Mode avió' (Delirics, 2022), que els ha portat a fer una gira de 13 dates confirmades i altres pendents de l'anunci oficial. Per aquest motiu, parlem amb el vocalista Muro sobre aquesta gira i estrenem en primícia un videoresum de la seva actuació al festival Feslloc, el 8 de juliol
Text: Sergi Núñez. Fotos: Arxiu.


"El Feslloc va ser una autèntica passada. És el màxim exponent de la música en directe en valencià i és una cita que sabem que és especial perquè hi ha la nostra gent i ens sentim com a casa", explica el vocalista Muro. Per a Cactus, el Feslloc és un espai màgic i especial, però destaquen la increïble experiència que ha suposat poder tocar en aquesta edició d'enguany, on també han actuat La Fúmiga, Xavi Sarrià, AuxiliSmoking SoulsEl Diluvi i Tesa, entre altres. "Va superar les nostres expectatives i realment ens va sorprendre molt", reconeix.

A més, el vocalista també fa balanç a escala més general d'aquesta gira estival que estan duent a terme. "Estem molt contents. Tenim una gira molt plena de dates i ens sentim molt a gust de poder tornar a fer una gira potent. La gira està sent un èxit", afirma. Tot i així, encara queden concerts per confirmar. "Moltes dates han eixit a última hora i encara hi ha molts ajuntaments que, després de la por per la pandèmia, estan movent-ho tot a últim moment".Quant a la rebuda del nou disc, Muro explica que "l'acollida està sent molt bona. Hem fet una aposta per fer un pas cap a una música més festera i més mogudeta. Posant en una balança les necessitats del públic i les del grup, crec que hem aconseguit fer una proposta amb què ens sentim còmodes i que al mateix temps, ens permet donar més festa, més alegria i ritmes més ballables", analitza. Indubtablement per a Muro, aquests han estat els ingredients que han fet que la gent se sabés les cançons i les pugui cantar i corejar. Entre les cançons amb més tirada, el cantant en destaca tres. "Malgrat que puga ser una mica obvi, la cançó que la gent més ha cantat és "A la valenciana". A més, també afegeix a la llista ""Cendres", que està funcionant molt bé amb el videoclip d'animació que li vam fer, i "Independent", que últimament ha sonat bastant a Catalunya".Tot i que la majoria de la gira és pel País Valencià, Muro destaca la voluntat de la banda per tocar per Catalunya. "Ens agrada mirar cap amunt als germans del nord i poder pujar cap a dalt. Per ara, tenim hi hem fet un concert (en el Carnaval d'Estiu a Sallent) i farem pròximament un altre al Festiuet del Vendrell, tot i que també tenim diferents dates per confirmar. De veres que hem sentit interès des de Catalunya, però per coincidència amb altres dates que ja tenim tancades, o perquè encara no estan del tot confirmades, no les hem pogut anunciar". En aquest sentit, el grup assegura que en les pròximes setmanes anirà actualitzant i ampliant les dates de la gira a través de les xarxes socials.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CACTUS✖️ (@cactustroop)