Converses a la Pedrera

John Eliot Gardiner i Ramón Andrés seran els conferenciants

| 24/05/2015 a les 06:59h

La Fundació Catalunya - La Pedrera organitza un cicle de converses per donar a conèixer personalitats destacades del món de la cultura. Dimarts 26 de maig a les 19.30 h els mestres de cerimònies seran el director d'orquestra anglès John Eliot Gardiner i l'assagista navarrès Ramón Andrés.   
John Eliot Gardiner Foto: ©Maciej Goździelewski

La Fundació Catalunya - La Pedrera continua amb els seus cicles de conferències en format de conversa per presentar i donar a conèixer de manera més propera grans personatges de la cultura actual que reflexionen sobre la contemporaneïtat. Els encarregats d'analitzar la situació el proper dimarts 26 de maig seran el director musical anglès Sir John Eliot Gardiner i l'assagista navarrès Ramón Andrés.

Gardiner és un dels directors més importants dels nostres dies, amb un repertori que engloba des del barroc fins a les músiques actuals. És fundador de diverses fomacions i actualment dirigeix l'Òpera de Lyon. A més és un dels grans estudiosos i intèrprests de l'obra de Johann Sebastian Bach. El seu últim assaig,  La música en el castillo del cielo (Acantilado 2015), és un dels millors estudis que s'han publicat sobre el genial músic alemany. Es tracta d'un biografia que intenta donar una visió de l'enigmàtica i complexa figura del Bach ciutadà i com la seva música és l'únic mitjà i l'encarregada de desxifrar i entendre la seva hermètica personalitat. 

Ramón Andrés també és un gran apassionat de l'obra de Bach. Fa uns anys en va realitzar un assaig, Johan Sebastian Bach. Los días, las ideas y los libros (Acantilado, 2005), i aprofitant la publicació del llibre de Gardiner, és molt probable que el músic alemany sigui un dels protagonistes de la conversa. Andrés, que de jove havia estat cantant de música antiga, s'ha convertit en un dels grans pensadors i erudits musicals del país. Podeu recuperar la interessant entrevista que li va realitzar Jordi Martí per al número 23 d'abril-maig de la revista 440Clàssica.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, John Eliot Gardiner, Acantilado, La Pedrera, Ramón Andrés