Mig segle musical de Joan Manuel Serrat

L'exposició 'Serrat, 50 anys de cançons' es pot visitar fins al 13 de setembre

| 13/06/2015 a les 07:00h

L'Arts Santa Mònica de Barcelona és l'espai escollit com a centre de culte a Joan Manuel Serrat, coincidint amb els 50 anys de trajectòria de l'artista. Serrat, 50 anys de cançons recull més de 800 objectes de l'entorn de l'artista. A més, també s'organitzen uns concerts d'homenatge on diversos artistes versionaran la seva obra, com ara Bruno Oro Maria Coma, entre d'altres.
Exposició Joan Manuel Serrat. Foto: Xavier Mercadé

50 anys després del debut d'un jove i desconegut Joan Manuel Serrat al programa Radioscope, l'artista ha esdevingut una de les veus catalanes més internacionals. Enguany ha recollit bona part del seu cançoner per celebrar l'efemèride acompanyat d'una trentena d'artistes i ha batejat l'àlbum sota el títol Antologia desordenada (Sony Music, 2014). 

A més, fins al 13 de setembre l'Arts Santa Mònica serà l'escenari de l'exposició Serrat, 50 anys de cançons, on els comissaris de la mostra, Lluís Marrasé, Fermí Puig i Miquel Jurado, han recollit 806 objectes de les seves col·leccions personals i del mateix Serrat per a elaborar la mostra. Entre totes les peces han seleccionat partitures, discos, entrades, fotografies o audiovisuals: "Ha estat una recerca molt intensa i minuciosa. En Joan Manuel Serrat ens ha obert les portes de casa seva i hem pogut remenar entre la cinquantena de peces que inclou la mostra, que ell guardava de manera íntima", valora Marrasé.

Josep Bohigas ha dissenyat l'exposició, que vol reflectir la realitat artística i humana del cantautor a través de les seves diverses facetes: la vinculació amb la poesia, l'afició pel futbol, el cinema o la ciutat de Barcelona, entre d'altres. L'espai cultural té una connexió especial amb l'artista. A cinc minuts del "Mediterráneo", l'any 1943 Serrat va ser batejat al Claustre d'aquest espai, que en aquella època era una església.



Cantem Serrat

Diversos artistes passaran pel Claustre de l'Arts Santa Mònica i versionaran algunes de les cançons més emblemàtiques de Serrat: Bruno Oro (26 de juny), Salao amb grup de flamenc i ball (4 de juliol) i Maria Coma (11 de juliol).

El públic no només serà un espectador convencional, sinó que els dies 27 de juny i 18 i 25 de juliol podrà cantar les seves cançons preferides amb un acompanyament instrumental preenregistrat. Ben aviat es podrà veure les diferents actuacions a través d'un canal de Youtube de la Fundació SGAE, entitat coorganitzadora del cicle juntament amb l'Arts Santa Mònica.
Arxivat a: Enderrock, exposició, Joan Manuel Serrat, Arts Santa Mònica