Els finalistes del Concurs Sons 2015

Les Anxovetes, Àngela Furquet, Roba Estesa i Xaluq actuaran
a la final de la Fira Mediterrània

| 17/06/2015 a les 07:01h
Arxivat a: Enderrock, Àngela Furquet, Xaluq, Roba Estesa, Les Anxovetes, Concurs Sons, Fira Mediterrània
Ja es coneixen les quatre propostes finalistes del VIII Concurs Sons de la Mediterrània. Enguany hi ha hagut un marcat accent femení i mariner. Les AnxovetesÀngela FurquetRoba Estesa i Xaluq actuaran a la final, el dijous 15 d'octubre a la XVIII Fira Mediterrània de Manresa.
Finalistes Concurs Sons 2015 Foto: Arxiu Sons de la Mediterrània

Les quatre propostes finalistes comparteixen un mateix protagonisme, el de les veus femenines, i la sonoritat acústica. Les Anxovetes són un trio de veus gironines que s'acompanyen de guitarra amb l'havanera com a base. Per la seva banda, Àngela Furquet és una cantant de Castelló que presenta un repertori especialment arranjat de cants de treball de la península Ibèrica. Roba Estesa són sis noies del Camp de Tarragona que s'emmirallen en els antics romancers i en el vessant més festiu del folk i la rumba. Xaluq, finalment, és un grup establert a Barcelona que recrea les tradicions musicals que han anat i vingut pel Mediterrani, fixant-se especialment ens els sons d'arrel del País Valencià.  

La final serà dijous 15 d'octubre a les 21.30 h, a la Taverna Estrella Damm de la Fira Mediterrània de Manresa. Com a novetats d'aquesta edició, els quatre finalistes seguiran al setembre una jornada d'assessorament musical, producció tècnica i posada a escena al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia, a Barcelona, mentre que el grup guanyador rebrà també assessoria de comunicació per part de l'empresa Comèdia. 

El Concurs Sons de la Mediterrània està organizat pel Grup Enderrock, la Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l'Ajuntament del Vendrell, Comèdia i el programa de Catalunya Ràdio Mans.