Barcelona inicia el nou curs a ritme de jazz

La 47a edició del festival de Jazz de Barcelona començarà el 26 de setembre

| 21/08/2015 a les 07:00h

La gran oferta de la 47a edició del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona ja es fa palesa en la primera ronda de confirmacions. El jazz s'escamparà per la capital catalana a la tardor amb una clara aposta per la qualitat, de la mà d'una gran multitud d'intèrprets del gènere d'arreu del món. 
Maria Schneider Orchestra. Foto: Arxiu 47è Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona

Barcelona s'omplirà de jazz a la tardor en una gran multitud de sales de la ciutat. Enguany es fa un pas més a L'Auditori i l'espai esdevindrà una de les principals seus del festival amb Chick Corea (22 d'octubre), la presentació de l'últim disc de Maria Schneider Orchestra (12 de novembre) i el quartet Volcán de Gonzalo Rubalcaba (24 de novembre). També hi desfilaran el Danish Trio del pianista italià Stefano Bollani (2 de novembre), l’Mbókò Quartet del jove pianista cubà David Virelles (10 de novembre), el duet Béla Fleck & Abigail Washburn (11 de novembre) i el guitarrista Marc Ribot, entre altres. 

La comunió amb el Conservatori del Liceu es consolida, gràcies al mecenatge de la Fundació de música Ferrer-Salat. S'hi programaran concerts, com ara l'actuació de Marco Mezquida que convidarà el saxofonista Bill McHenry (26 de novembre), Children Of The Light (28 d'octubre), Uri Caine Trio (20 d’octubre) o també el doble concert que oferiran les joves promeses Melissa Aldana i Giovanni Guidi, titulat Jazz és futur (4 de novembre). Però també s'hi impartiran classes magistrals gratuïtes per a tots aquells que hagin comprat una entrada per al festival i els alumnes de les escoles de música de la ciutat. Els professors seran alguns artistes del cartell d'aquesta edició: Chucho Valdés, Maria Schneider, Kurt Rosenwinkel o Béla Fleck.

El festival acollirà l’estrena a l'Estat espanyol de Cape Cod Concerto de Paquito D’Rivera amb l'Orquestra Simfònica del Vallès (21 de novembre) i l'actuació de Buika (7 de novembre) al Palau de la Música. 

Més sales se sumen a la trobada jazzística barcelonina, com la Barts, que rebrà el so de la Cuba contemporània a càrrec de la banda Havana D’Primera (30 d’octubre) o l'homenatge a Édith Piaf de l’acordionista Richard Galliano i el guitarrista Sylvain Luc (5 de novembre). Per la seva banda, Llibert Fortuny torna a formar part del cartell amb un concert a la sala Luz de Gas amb un nou projecte (14 de novembre) amb banda, de caire electrònic.

Chuchó Valdés, padrí del festival des de l'any passat, oferirà dues actuacions ben especials fora de la ciutat. D'una banda, estrenarà En familia, al costat de dos fills menors (bateria i pianista) al Teatre-Auditori Sant Cugat (20 de novembre). De l'altra, actuarà sol a piano al Teatre Joventut de l'Hospitalet (22 de novembre). El músic cubà serà el convidat estrella del final de gira de Txarango, l'espectacle Som Mar al Sant Jordi Club (21 de novembre) i ja ha exhaurit les entrades.


Noves modalitats d'abonaments
L'edició passada van presentar dos tipus d'abonaments que permetien als usuaris accedir a seients de primera categoria a preus ajustats. Enguany amplien l'oferta a cinc modalitats: per assistir a tota la programació del Conservatori del Liceu (Recorregut Children Of The Light, 8 concerts); un abonament lliure a escollir entre 5 concerts (Recorregut Free Jazz); dos recorreguts batejats amb el nom de Chick Corea (3 concerts) i Chucho Valdés (11 concerts), i una modalitat integral que és la suma completa de les rutes d'artista (22 concerts). 

Les entrades i els abonaments ja estan a la venda través d'aquest enllaç.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, festivals, festival de jazz de barcelona, Maria Schneider