Mishima, Blaumut i Mourn, nominats als Premis ARC

XIII edició de la gala de la indústria musical del directe de Catalunya

| 12/11/2015 a les 14:59h

El proper 14 de desembre a la sala Barts de Barcelona se celebrarà la 13a edició dels Premis ARC, que atorga l'Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya. Aquests guardons premien la indústria musical del directe de Catalunya. Mishima, Blaumut, Joan Dausà, Joan Miquel Oliver i Mourn són alguns dels 38 artistes nominats a millors gires. 

Foto de família dels nominats als Premis Arc 2015. Foto: Martí E. Berenguer


Els nominats han estat escollits d’entre totes les propostes que ha fet arribat el sector de la indústria de la música en directe, els artistes, l’Institut Ramon Llull i les associacions ASACC i Musicat. 
 
En la dotzena edició, ARC ha seleccionat un total de 64 nominats entre produccions i programacions en setze categories que tenen en compte les millors gires, les millors programacions i els millors mitjans de comunicació que donen suport la música del nostre país. 

La festa dels Premis ARC estarà conduïda i presentada per l'humorista Peyu, i al llarg de la gala hi haurà actuacions de diversos grups que s'anunciaran quan s'acosti la data. 

PREMIS A GIRES: 
Millor gira per sales de Catalunya: Ítaca Band, Mishima, Projecte Mut i Xarim Aresté.
Millor gira per teatres i auditoris de Catalunya: Blaumut, Gossos, Joan Dausà i Col·lectiu Eternity (Jaume Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver).
Millor gira per festes majors de temes propis: Ebri Knight, Els Catarres, Els Pets i Gertrudis.
Millor gira internacional d'artista o grup català: Andrea Motis & Joan Chamorro Group, La Pegatina, Mourn i Txarango.
Millor gira per festivals: Carlos Sadness, Els Amics de les Arts, Joan Miquel Oliver i Núria Graham.
Millor gira d'artista o grup musical adaptada a públic familiar o infantil: Heavy per Xics, Lax'n'Xics, Reggae per Xics i The Pinker Tones.
Millor gira per festes majors de grups de ball: La Maravella, La Nova Blues, Orquestra Nova Saturno i Titanium.
Millor gira per festes majors de grups de versions o tributs: Germà Negre, La Loca Histeria, Manuel Fuentes & The Spring's Team.
 
PREMIS GENERALS:  
Millor programació d'espai musical: Déposito Legal (Barcelona), sala Heliogàbal (Barcelona), Jazz Cava de Vic i Voilà (Manresa).
Millor programació de sala de concerts: sala Jamboree Jazz & Dance Club (Barcelona), sala Razzmatazz (Barcelona), sala Salamandra (l'Hospitalet de Llobregat) i sala Zero (Tarragona). 
Millor programació de teatre o auditori: Auditori de l'Ateneu de Banyoles, Atlàntida (Vic), L'Auditori (Barcelona) i Teatre Bartrina (Reus). 
Millor programació de festa major: Festes de Lleida, Festes de Terrassa, Festes de les Santes de Mataró i Sant Joan Festa Major de Valls.
Millor cicle de música o festival: Clòwnia Festival (Sant Joan de les Abadesses), Cruïlla BCN (Barcelona), Festival de Cap Roig (Palafrugell) i Festival Strenes (Girona). 
Artista revelació: Gemma Humet, Màia, Obeses, Ramon Mirabet, Sense Sal i Zoo.
Millor mitjà de comunicació o programa musical: Acustik de La Vanguardia, els programes radiofònics Els matins de Catalunya Ràdio i El món a Rac 1, i la revista Time Out

Els Premis a la Trajectòria i a la Dedicació Professional es revelaran la mateixa nit dels guardons.
Arxivat a: Enderrock, premis arc 2015, premis arc, peyu, sala barts